HomeSocietatOlivia Newton-John ofereix una subhasta d'objectes de la seva carrera en benefici...

Olivia Newton-John ofereix una subhasta d’objectes de la seva carrera en benefici del tractaments del càncer

TERRES DE L’EBRE // La cantant i actriu Olivia Newton-John és una activista que dedica la seva vida a ajudar a les persones que pateixen càncer i acaba d’estrenar la fundació “OLIVIA NEWTON-JOHN FUNDATION” per trobar maneres complementàries de tractar, prevenir i curar tots els càncers, principalment  amb la medecina vegetal com a base. Així doncs, la seva creença en el poder curatiu de les plantes l’ha portat a crear una fundació per finançar la investigació de teràpies holístiques per aquesta malaltia.

Per recollir fons, i durant tot el mes de novembre, Olivia organitza amb la prestigiosa casa Julien’s  Auctions  de Califòrnia, una subhasta amb objectes de la seva carrera, vestits i altres records de la seva col·lecció privada, en benefici de la “Fundació Olivia Newton-John”.

Entre els objectes destacats per a la subhasta, l’actriu ha seleccionat una  il·lustració original de l’artista Ignasi Blanch que pertany al llibre/CD solidari LIV ON.

Amb textos de les cantants Olivia Newton-John, Beth Nielsen Chapman i Amy Sky i amb dibuixos de Blanch, el llibre/CD LIV ON ha estat editat a Barcelona per l’editorial Flamboyant i tracta del procés de dol i el valor de ser una persona optimista i viure amb força i saber seguir avançant en moments d’adversitat.

La il·lustració original de l’ignasi Blanch present a la subhasta de Julien’s, fa referència a la cançó Grace and Gratitude del llibre. Està feta a mà, amb llapis i gouache de color blau, i signada a la part inferior amb data de 2018. L’obra de Blanch va acompanyada d’un exemplar del llibre/CD LIV ON signat per la mateixa Olivia i es pot adquirir fins al 30 de novembre de 2020 a la subhasta que la cantant organitza per recollir fons per a la recent estrenada Fundació.

Ignasi Blanch està molt agraït per la iniciativa de l’Olivia, i explica que va conèixer Olivia Newton-John l’any 2009 a Berlín, durant l’estada que l’il·lustrador va fer a la capital alemanya coincidint amb el 20è aniversari de la caiguda del mur. Blanch va ser l’únic artista, representant de Catalunya i de l’Estat espanyol, en el projecte artístic internacional East Side Gallery sobre el Mur de Berlín.

Posteriorment, en una gira de l’australiana al Regne Unit, A Birmingham i a Londres, van tornar a coincidir i aquesta li va suggerir a Blanch la possibilitat de posar en marxa algun projecte conjunt en benefici de la recerca contra el càncer. Des de llavors mantenen una correspondència constant que s’ha traduït en aquestes col·laboracions artístiques.

A l’actriu i cantant li han diagnosticat càncer de mama en tres ocasions en els últims anys. La primera vegada va ser el 1992, poc després de la mort del seu pare. La segona, en 2013. Acabava de morir la seva germana Rona i Olivia va saber que tornava a patir càncer. La tercera vegada va ser al 2017. ” No sé què seria ara mateix sense el càncer. Veig la meva vida com un viatge, i la malaltia em va donar un propòsit, una forma de fer les coses i em va ensenyar molt sobre la compassió “, ha assenyalat Olivia Newton-John en una entrevista recent.

Al 2019 l’actriu i cantant va poder celebrar a Barcelona, amb Ignasi Blanch, la sortida del llibre LIV ON realitzat conjuntament. També els acompanyaven el seu marit John Easterling, l’escriptor Àngel Burgas i alguns amics personals i socis de l’Olivia.

Durant aquesta trobada a Barcelona, Olivia Newton-John va rebre dues il·lustracions originals de Blanch, una de les quals ara forma part de la col·lecció particular que la cantant i actriu australiana ofereix a la subhasta solidaria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 13

Últimes notícies