HomeSalutPas endavant per a l’ampliació de l’heliport de les Terres de l’Ebre

Pas endavant per a l’ampliació de l’heliport de les Terres de l’Ebre

Aquest dimarts, 30 de maig, ha tingut lloc al Palau de la Generalitat una reunió entre representants dels Departaments d’Interior, Salut i Territori, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Ajuntament de Móra d’Ebre; per tal d’avançar en el projecte d’adequació i ampliació de les instal·lacions de l’heliport de Móra d’Ebre.

Per part d’Interior van assistir a la trobada la secretària general del Departament, Tamara Garcia de la Calle, i el director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Joan Juan Aixa. Per part de Salut, la secretària general del Departament, Mercè Salvat Guinjoan, la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Íngrid Roca Burgueño, la directora general del SEM, Anna Fontquerni Gorchs, i el cap dels Serveis Especialitzats del SEM, Joan Carles Gómez Herrera. Per part del Departament de Territori, el secretari general del Departament, Joan Jaume Oms, i el director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso Cruelles. Finalment, també va assistir Rubén Biarnés Renedo en representació de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

En la reunió s’ha arribat a un acord per a l’adequació i ampliació de les instal·lacions de l’heliport de Móra d’Ebre, que serviran per millorar l’operativitat de l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i permetran instaurar el vol nocturn.

Els tres Departaments han acordat que l’emplaçament actual de l’heliport, que ha d’operar 24 hores al dia, és l’escaient i, per tant, ara caldrà dur a terme els següents passos, començant per l’estudi previ i viabilitat econòmica i la definició del projecte constructiu. Un cop enllestits aquests passos, es podran iniciar les obres.

Móra d’Ebre és un emplaçament estratègic, ja que permet arribar a tots els punts del territori al qual dóna cobertura l’helicòpter del SEM en menor temps. En total, hi ha quatre helicòpters medicalitzats del SEM a tota Catalunya, en quatre bases: Girona, Tremp, Sabadell i Móra d’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies