HomeSense categoriaPatrimoni Nacional autoritza l’exhumació de 31 víctimes de la Guerra Civil enterrades...

Patrimoni Nacional autoritza l’exhumació de 31 víctimes de la Guerra Civil enterrades al Valle de los Caídos

L’Estat ha autoritzat les primeres exhumacions de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme del Valle de los Caídos després que, el passat 24 d’octubre, les restes de Franco abandonessen també el mausoleu. Ara, l’organisme públic Patrimoni Nacional ha donat llum verda a l’exhumació de les restes de 31 persones que es troben enterrades a les criptes de la basílica, i que les seues famílies ja han reclamat per a poder-les enterrar dignament.

Una empresa especialista elaborarà ara un projecte per a assegurar l’entrada dels forenses a les criptes on són enterrades i, durant els primers mesos del 2020, podrien començar les intervencions per a retirar els cossos.

Des de Patrimoni Nacional asseguren que la xifra de 31 cossos és la que hi ha actualment sobre la taula, però admeten que podrien ser més. Al Valle de los Caídos hi ha enterrades les restes de més de 33.800 víctimes de la Guerra Civil. Entre el 1959 i el final de la dictadura, els cossos d’uns 5.000 combatents es van traslladar des de les Terres de l’Ebre al Valle de los Caídos, tal com va recollir este setmanari. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies