HomeCulturaPepet i Marieta estrena el seu 8è disc, ‘Vola’, amb molts nous...

Pepet i Marieta estrena el seu 8è disc, ‘Vola’, amb molts nous canvis i reformulacions

Este divendres arriba al mercat el 8è disc de la banda Pepet i Marieta després de molt de temps d’inactivitat. La banda torna amb una versió nova d’ells mateixos, amb una reformulació, cares noves i moltes ganes de fer el que més els agradar: cantar. El disc, que s’anomena Vola, porta en si moltes novetats.

La primera és que és el primer CD de la nova banda que va reformar-se el 2019, després que el vocalista hagués de marxar a viure a Mallorca. L’altre canvi important és que a moltes de les cançons hi ha una presència vocal femenina, que és una cosa inèdita de la banda, ja que abans sols cantava el Josep Bordes.

“Ha sigut una cosa que ha vingut per si mateixa. La Maria va començar fent les segones veus i en sentir-la cantar veia que tenia molt potencial i vaig decidir fer una cançó per a ella. Evidentment, la Maria canta molt bé i nosaltres havíem d’aprofitar esta oportunitat” narra Josep, cantautor de la banda.

Este canvi és molt significatiu per al grup, ja que és una reinvenció de la seua marca personal, un tret distintiu que li dona un toc diferent de tants anys de carrera. Uns dels altres canvis que es poden apreciar a este disc és l’estil de música: ara són més electrònics, i les seues lletres volen seguir un mateix fil conductor, i s’hi explica la importància de fer canvis i saber adaptar-s’hi. Josep Bordes, cantant del grup, vol destacar que esta nova formació no és tan nova, ja que ve des del 2019 i s’ha anat forjant a poc a poc.

“Hi ha hagut una faena prèvia durant dos anys i junts hem anat formant una sinergia. Ara hem considerat que havíem arribat a la plenitud i ja havíem consolidat una bona banda, per tant, era el moment de fer un disc”, diu.

El nou treball discogràfic, des de la primera cançó fins a l’última, relata el canvi de vida, i en este cas, d’adaptació, que ha hagut de fer el cantant del grup en dixar tota la seua vida a Barcelona i anar-se’n a viure amb la seua dona i filla a Mallorca. És un disc que, segons el cantant, ha hagut de volar molt, tant en el sentit físic com emocional, en el qual es poden descobrir moltes cançons que són una forma d’autoajuda per a la societat.

“Hi ha cançons que es van fer durant la pandèmia i són com unes cançons d’autoajuda per a continuar lluitant i continuar perseverant i vivint el teu somni, però també hi ha una part de cançons que parlen de determinades problemàtiques, com la llibertat d’expressió o de la preservació de la natura, ja que ens estem carregant tota la costa catalana, mallorquina i de tot arreu enfront d’un capitalisme que sols sap mirar pels diners…; o l’última cançó que va sortir publicada, que es diu ‘El polvito’, que tracta sobre com hem de gaudir de les petites coses de la vida” relata Josep, que vol destacar que el disc té moltes cançons reivindicatives perquè “en la crítica hi ha el canvi i, a vegades, és necessari ficar el dit a la llaga per canviar les coses que no ens agraden”.

La música, per a qualsevol artista, és un canal de comunicació. Totes les cançons amaguen una experiència o sentiment al darrere que la fan única i especial. El moment de crear música o bé crear art, com diu Josep, és “una vàlvula d’escapament i una manera d’expressar els sentiments. La música és comunicació, és connexió; nosaltres podem crear música per a cantar i ballar, però també per a reflexionar”.

El cantant destaca que este disc pot ajudar moltes persones que es troben en procés d’adaptació per un canvi, i també la gent que s’ha vist molt afectada per les conseqüències de la pandèmia i necessita un missatge per a tirar endavant. Este divendres 4 de març surt publicat Vola, i els dies previs al llançament s’han viscut amb molt de nerviosisme i molta faena, però sobretot, amb molta il·lusió per tot allò nou que vindrà i portarà moltes coses bones de les quals gaudir.

“Han sigut dies de molta faena, sí que tenim una bona xarxa d’infraestructures darrere nostre, però Pepet i Marieta és un projecte molt artesanal, i ens agradar participar en tot allò que s’hi fa. És un projecte autèntic, i ho hem d’explotar al màxim. Tot i la faena que comporta, estic molt il·lusionat, perquè penso que el que tenim entre les mans agradarà molt al públic, i si el fet de llançar un nou disc al mercat no em produís tota esta il·lusió, no em dedicaria a la música, perquè, al capdavall, la música és passió i és una manera de viure” explica Josep.

Des de la banda esperen que el públic se sorprenga, no sols per la música nova que està a punt d’arribar, sinó per tots els canvis que el grup ha fet, com la presència d’una vocalista femenina per primer cop o les seues noves lletres amb nous ritmes.

Amb este nou CD “trobaran un Pepet i Marieta molt diferent, però estem segurs que els agradarà molt”, conclou l’artista. El disc es pot trobar en totes les plataformes digitals a partir d’este divendres i el pròxim dia 12 de juny, se’n farà la presentació oficial a les Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona, que celebraran, enguany, la seua divuitena edició.

 

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 83

Últimes notícies