HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catPer un accés a l'autopista AP-7 des de l'interior de la comarca...

Per un accés a l’autopista AP-7 des de l’interior de la comarca del Montsià

El passat 24 febrer l’alcalde de Masdenverge, René Gonel, em va telefonar per comentar-me la roda de premsa amb el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, i la directora dels Serveis Territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Lídia Pino. La roda de premsa era per presentar el projecte de la variant T-344 al seu pas per aquesta població de l’interior de la comarca del Montsià.

La novetat del projecte és que incorporarà l’estudi de connexió d’aquesta variant amb l’autopista AP-7. El cert i, prou curiós del cas, és que avui en dia la comarca del Montsià encara no disposa d’una connexió directa a l’autopista AP7. Una reivindicació històrica per part de molts alcaldes d’aquesta comarca i encapçalada a finals del segle passat per, l’alcalde i diputat del Parlament de Catalunya, Joan Maria Roig.

El fet és que dècades després d’aquelles reivindicacions mai s’ha construït un accés a la comarca del Montsià a aquesta via de comunicació ràpida, obligant als ciutadans del Montsià a anar al Baix Ebre, per la banda nord o bé, a la província de Castelló, per la part sud d’aquesta comarca, la  més meridional de Catalunya. Suposo que entre la millora de la sortida de l’Aldea, la crisi econòmica provocada per l’esclat de la bombolla Immobiliària o les expectatives de construcció de l’autovia entre Hospitalet de l’Infant i la Jana es va veure ajornada, desestimada o simplement descartada la construcció d’un accés des de l’interior de la comarca del Montsià a l’autopista AP-7.

Curiosament, ara fa un parell d’anys els activistes ebrencs: Enrique Lange, Llorenç Navarro i Angel Porres, després d’aprovar-se la gratuïtat de l’autopista AP-7, reivindicaren de nou la famosa sortida. Reivindicació que agafà al vol i incorporà al seu full de ruta l’alcalde de Masdenverge i que pel que sembla, actualment, recull de bon grat la direcció d’Infraestructures.

La veritat és que René Gonel és un els alcaldes més actius que conec, i difícilment, se’l veu parat o sense fer res. De vegades recorda els alcaldes de la vella “usança”, alcaldes de 24 hores al dia, 365 dies a l’any. No és  estrany entendre que és dels pocs municipis de l’interior,  no essent capital de comarca, que ha aconseguit pujar d’habitants i evitar, per tant, aquesta plaga dels nostres dies que afecta molts de pobles com és el despoblament.

Independentment, de la gestió de l’alcalde de Masdenverge, es fa necessari un accés des de l’interior de comarca de Montsià a l’autopista AP-7 per diversos motius: El primer per crear riquesa, podent crear un polígon industrial complementari i competitiu al de Catalunya Sud, situat a la comarca veïna del Baix Ebre, sobretot, ara que aquest darrer es troba quasi saturat després de la gran demanda de terrenys per instal·lar noves indústries. Segon, per evitar el despoblament d’aquells pobles de l’interior, i tercer per millorar la seguretat viària, descongestionant la carreta T-344, que actualment absorbeix el trànsit de més de 6.400 vehicles diaris i amb el perill que comporta això i que s’ha fet evident en els darrers dos accidents mortals que han succeït a la travessera de Masdenverge.

Batiste Forcadell
Batiste Forcadell
Llicenciat en economia per la UNED
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 94

Últimes notícies