HomeAgriculturaPremien els millors olis d'oliva verge extra de Bot, Godall i Santa...

Premien els millors olis d’oliva verge extra de Bot, Godall i Santa B脿rbara

La qualitat dels olis d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides (DOP) de la demarcaci贸 s’ha vist recompensada, un any m茅s, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per l’Ajuntament de Reus i la Diputaci贸 de Tarragona.聽Enguany s鈥檈nduen els premi les tres DOP presents a la demarcaci贸. En concret, els guardons han anat a mans de les cooperatives聽Agr铆cola i Secci贸 de Cr猫dit Sant Josep,聽de Bot聽(DOP Oli de Terra Alta), en la categoria afruitat madur;聽Uni贸 Origen SCCL de Vilallonga del Camp聽(DOP Siurana), en la categoria afruitat verd dol莽, i聽Agr铆cola Catalana i Secci贸 de Cr猫dit de Godall SCCL聽(DOP Oli del Baix Ebre-Montsi脿), en la categoria afruitat verd amarg. En aquestes mateixes categories, han obtingut un acc猫ssit, respectivament,聽Olis Sol茅 SL, de Mont-roig del Camp (DOP Siurana);聽Cooperativa Agr铆cola de Cabac茅s聽(DOP Siurana), i聽Agr铆cola del Camp Santa B脿rbara SCCL聽(DOP Oli del Baix Ebre-Montsi脿).

Moment de l’entrega del guard贸 a l’agr铆cola i secci贸 de cr猫dit Sant Josep de Bot. Foto: Diputaci贸 de Tarragona

Els guardons arriben enguany a la seva 16a edici贸 i s鈥檋i han presentat un total de 23 alm脿sseres de les Denominacions d鈥橭rigen Protegides presents al Camp de Tarragona, les Terres de l鈥橢bre i el Baix Pened猫s.聽L’acte, en format presencial i tamb茅 telem脿tic a trav茅s de Youtube,聽s’ha dut a terme聽aquest divendres聽al vespre al Palau Bofarull de la Diputaci贸 a Reus i ha estat presidit per la presidenta de la Diputaci贸 de Tarragona, Noem铆 Llaurad贸, i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Hi han assistit, a m茅s, el diputat de Medi Ambient, Salut P煤blica i Territori de la Diputaci贸, Josep Forast茅; el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l鈥橝juntament de Reus, Daniel Rubio; el regidor reusenc Carles Prats, la primera tinenta d鈥檃lcalde i regidora d鈥檃gricultura de l鈥檃juntament de la Bisbal del Pened猫s, Judith Vidal; la directora dels Serveis Territorials d’Acci贸 Clim脿tica, Alimentaci贸 i Agenda Rural de la Generalitat a Tarragona, Gl貌ria Tibau; la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, 脌ngels Calvo; els presidents de les DOP Oli de Terra Alta, Josep Pere Colat; Oli del Baix Ebre-Montsi脿, Josep Llu铆s Cardona,聽i la representant de la DOP Siurana, Judith March, a m茅s del delegat institucional a Tarragona de l鈥橧RTA i coordinador de la Comissi贸 Agroaliment脿ria de la Cambra de Comer莽, Joaquim Brufau.

Moment de l’entrega del premi a l’agr铆cola i secci贸 de cr猫dit de Godall. Foto: Diputaci贸 de Tarragona

Durant l’acte, la presidenta de la Diputaci贸 ha destacat聽l’excel路lent qualitat dels olis que es produeixen a tota la demarcaci贸 i ha reivindicat la feina i l鈥檈sfor莽 de tothom qui, any rere any, tira endavant la campanya, sobretot en moments complicats com els del 2022, en qu猫 la manca d鈥檃igua i les fortes onades de calor han perjudicat la collita.

Noem铆 Llaurad贸 ha remarcat聽el comprom铆s de la Diputaci贸 de Tarragona pel sector ole铆cola i per “un聽model de producci贸 aliment脿ria聽sostenible des dels punt de vista econ貌mic, ambiental i social“. Finalment, ha donat l鈥檈nhorabona a totes i tots els participants als premis i ha destacat que els guardons volen valorar l鈥檈sfor莽 i la vocaci贸 de tots els productors聽d’oli d鈥檕liva verge extra de la demarcaci贸.

De la seva part, l鈥檃lcalde de Reus ha posat de manifest el treball conjunt i la uni贸 d鈥檈sfor莽os de les institucions i els productors ole铆coles i el paper estrat猫gic del sector de l鈥檕li en l鈥檈conomia del territori, “un producte聽b脿sic,聽gastron貌mic i de salut, que ens fa singulars i competitius i que聽avui聽茅s una carta de presentaci贸聽al m贸n“.

Entrega de l’acc猫ssit a l’agr铆cola del camp de Santa B脿rbara. Foto: Diputaci贸 de Tarragona

Fer costat al sector ole铆cola

El Centre de Desenvolupament de l’oli (www.reus.cat/cdo),聽gestionat per les 脿rees de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus i de la Diputaci贸 de Tarragona, treballa per al coneixement, promoci贸 i revaloritzaci贸 de la cultura de l’olivera, mitjan莽ant diferents iniciatives al llarg de l’any. Els Premis CDO n’茅s una de les m茅s destacades.聽Consisteixen聽en la compra, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli, dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D’aquesta manera, la Diputaci贸 de Tarragona i l’Ajuntament de Reus poden promocionar-los a trav茅s de diferents accions. Al mateix temps, les alm脿sseres guanyadores poden fer menci贸 del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra, a la web i a les xarxes socials.

Altres accions de suport vinculades als premis s贸n la creaci贸 d’una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que va acompanyada d’un fullet explicatiu amb les caracter铆stiques organol猫ptiques dels olis guanyadors i una breu explicaci贸 de la proposta de tast dels olis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 58 = 65

脷ltimes not铆cies