HomeEnergiaPrepara la teua llar per l'estiu, a l'espai de l'estalvi

Prepara la teua llar per l’estiu, a l’espai de l’estalvi

Ara que ve el bon temps, podem fer petits gestos que milloren l’estalvi energètic a casa, ens preparen per al canvi de temporada i ens servisquen per a fomentar uns bons hàbits de consum. Ens ajudaran en la nostra economia i contribuirem a mantenir un entorn més sostenible energèticament.

Prepara la teua llar per l’estiu

Durant les hores més càlides convé tancar les persianes de les habitacions que no es fan servir i fer ús de tendals per evitar que el sol entre directament i escalfe en excés la llar.

La nevera és l’aparell que més energia consumeix 

Fins a un 18% del total de la factura de la llum). No poses menjar calent dins la nevera. No obris la porta si no és necessari Manté la nevera a una temperatura entre 3 i 7 ªc i el congelador a -18ªc. Manté la nevera un xic separada de la paret perquè el motor tinga una bona ventilació. Descongela els aliments dins la nevera. Si marxes durant més de 15 dies i vols estalviar, el més recomanable és buidar completament la nevera, desconnectar-la i deixar la porta oberta.

Aire condicionat 

Perquè l’aire condicionat siga més eficient és convenient apagar-lo uns 15 minuts abans de sortir de casa. Refreda només les habitacions que estigues fent servir i tanca les portes de la resta d’habitacions per aconseguir mantenir una temperatura fresca. Comprova que tens les finestres tancades quan faces servir l’aire condicionat per a evitar l’accés d’aire calent a casa. Neteja els filtres de l’aire condicionat periòdicament. Els filtres bruts redueixen el rendiment dels aparells.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 51

Últimes notícies