HomeEconomiaProp de 300 ajuntaments rebran ajuts de la Diputació de Tarragona relacionades...

Prop de 300 ajuntaments rebran ajuts de la Diputació de Tarragona relacionades amb les energies renovables

El món local del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès avança en el camp de l’acció climàtica i la transició energètica. Gairebé 300 projectes que contribuiran a mitigar els efectes del canvi climàtic en el territori i les persones han rebut enguany l’ajuda de la Diputació de Tarragona, en el marc d’una línia de subvencions dotada amb 6,1 M€ i que beneficiarà 159 ajuntaments, el 74% del total.

La Junta de Govern de la institució ha aprovat recentment la concessió d’aquests ajuts, que enguany han doblat gairebé la seua dotació per donar resposta a la situació d’emergència climàtica des del món local. L’ús de biomassa forestal per escalfar equipaments públics, la instal·lació d’un enllumenat més sostenible als carrers dels pobles i ciutats, l’ús de la pastura per a la prevenció d’incendis forestals, l’adquisició de vehicles elèctrics o la recollida de residus en espais naturals són algunes de les actuacions que s’hi inclouen. (enllaç a la concessió).

Polítiques locals per a la millora mediambiental global

Esta línia de subvencions respon al compromís de la Diputació de Tarragona amb la sostenibilitat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 com a marc de referència dels programes i accions impulsats des del món local. La Diputació de Tarragona és l’entitat coordinadora del Pacte d’Alcaldies per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) a la demarcació, que impulsa des del món local la reducció d’emissions de CO₂ segons els compromisos establerts en l’àmbit europeu. A més d’afavorir-ne l’adhesió dels municipis, la Diputació dona suport als municipis en l’elaboració, el seguiment i l’execució dels plans d’acció, alhora que destina ajuts econòmics que impulsen la seua execució.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies