HomeSense categoriaProu Correbous s'oposa a les ajudes al sector taurí des de la...

Prou Correbous s’oposa a les ajudes al sector taurí des de la Diputació de Tarragona

TERRES DE L’EBRE // L’ Agrupació de Penyes i Comissions taurines de les Terres de l’Ebre, de la mà de la Fundación Toro de Lidia, que busca fer tornar les corridas de toros a Olot i Barcelona, ara estan pressionant perquè les administracions destinin subvencions i partides pressupostàries als ramaders de bou brau de Catalunya. 

Alertats pels mitjans de comunicació locals, desde de Prou Correbous s’han posat en contacte amb els diferents partits, ja que els ajuts que reclamen per el rescat del sector taurí a Catalunya podrien arribar a la tardor a través d’una modificació pressupostària de la Diputació de Tarragona, que ho està estudiant.

Des de Prou Correbous s’han adreçat a la Diputació de Tarragona i als diferents partits polítics, per a fer-los saber que en la actualitat només 5 ramaderies proveeixen de bous i vaques als correbous de Catalunya, de les quals només 3 s’enporten el gruix de les contractacions. Prou Correbous assegura que la desaparició de totes les ramaderíes de brau a Catalunya afectaría a poc més d’una desena de llocs de treballs directes.

Als partits i a la Diputació, també han posat en coneixement que els ramaders de bou brau estan demanant ajudes econòmiques per haver d’enviar els animals als escorxadors, quan en realitat, asseguren en un comunicat, aquesta és una pràctica habitual durant la selecció dels exemplars més braus, per la qual a més ja reben cada any 130 milions en subvencions de les PAC europees. Gascón assegura que no tots els bous i vaques son seleccionades, i que “els ramaders només mantenen en vida aquells exemplars que podran vendre o llogar per assegurar que seràn prou braus i moguts per a donar espectacle. Si durant les temptes que fan a porta tancada no demostren els fenotips i les qualitats temperamentals que s’espera, són descartats i els envien directament a l’escorxador, sense que ningú plori per ells” explica Aïda Gascón, portaveu de la coalició d’entitats que lluiten per erradicar els correbous a Catalunya.

Prou Correbous assegura que algunes ramaderies fins i tot reben més diners per les ajudes europees anuals que per la venda o lloguer de caps de bestiar per a festejos, com sería el cas concret de tres ramaderíes d’Alfara de Carles (Baix Ebre) d’Àngela Mur, Eliseo Adell i la de Rogelio Martí, que entre 2003 i 2019 van rebre de les PAC la quantitat de 159,219€, 61.664€ i 149.374,19€ respectivament, tot i que ja fa anys l’activitat ramadera de bou brau és nula o pràcticament nula. La ramadería de Pedro Fumado, una de les poques que sí proveeixen d’animals a les festes dels pobles de Catalunya, també ha rebut de les PAC 482.766,12€. Els ingressos provinents dels ajuts de la PAC tenen una incidència elevada sobre el total dels ingressos de les ramaderies. Avui dia, aquestes explotacions serien pràcticament inviables sense aquests ajuts.  “Cal que aquests ramaders repensin el seu futur i destinin les seves terres al que realment sigui rellevant i necessari per a la societat i a la viabilitat del seu negoci”, considera Gascón. 

Prou Correbous també ha posat en coneixement dels polítics el fort rebuig social cap als espectacles amb bous. Segons una enquesta realitzada a 600 persones de Catalunya, encarregada a l’Institut Opinòmetre al mes de novembre de 2019, un 85,5% dels enquestats no considerava justificat que les administracions destinin recursos econòmics per a la realització dels correbous. “Els catalans i catalanes no volen que es destinin diners públics en res que tingui relacionat amb els correbous, i ara amb més raó que mai es necessita destinar als recursos a l’àmbit sanitari i a pal·liar els efectes econòmics del covid-19, ajudant a les empreses que de debò estàn generant treball i prosperitat a Catalunya”. Des de Prou Correbous asseguren que no existeix cap altre tipus d’esdeveniment cultural a Catalunya tant repudiat per la societat com els espectacles amb bous, i que, per tant, destinar diners públics a un sector condemnat a desaparèixer sería un greu error. Segons l’Institut Opinòmetre, un 77% dels enquestats creu que aquests espectacles no haurien de continuar existint. A la província de Tarragona, concretament, només un 17,4% considera que sí han de continuar existint.

Si la Diputació de Tarragona decideix finalment cedir a les pressions dels taurins i incloure ajudes amb una modificació pressupostària, Prou Correbous ja ha anunciat que presentarà esmenes i no descarta convocar protestes al carrer. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 94

Últimes notícies