HomeSense categoriaQuatre conferències configuren la primera edició d’‘Històries Ampostines’

Quatre conferències configuren la primera edició d’‘Històries Ampostines’

La Sala d’actes del Museu Terres de l’Ebre acull del 7 al 28 de novembre la primera edició d’Històries Ampostines. El cicle constarà de quatre conferències que es duran a terme a càrrec de professionals que han profunditzat en diverses temàtiques de la ciutat, i estaran presentades per investigadors, que representaran un ajut en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat. La regidora de Cultura, Inés Martí, afirma que “es tracta d’històries que han passat a la nostra ciutat i. són una oportunitat per a molts ciutadans per a poder conèixer la història que amaguen alguns indrets d’Amposta”.

La programació va començar este dijous 7 de novembre amb Episodis britànics a les Terres de l’Ebre durant la guerra del francès a càrrec d’Adam Quiglay, historiador, i continuaran este més de novembre amb el mateix horari de les 19.30 hores, el dia 14 amb La Col·lectivitat General d’Amposta vuitanta anys després. Un intent de recuperació de la memòria històrica ampostina, a càrrec de Teresa Ferré, periodista i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La tercera, Resultat de les excavacions a la plaça de l’ajuntament i l’església de Santa Maria l’any 2015, a càrrec de l’arqueòleg Antoni Cartes, està prevista per al dia 21. Finalitzarà el cicle el 28, amb Amposta, la clau de l’Ebre. Poblament i defensa de la frontera més llunyana d’al-Andalus a càrrec del Dr. Joan Negre, arqueòleg.

L’objectiu del nou cicle de conferències és recuperar i divulgar la recerca i el coneixement de la història, l’arqueologia, etc. vinculats a la ciutat d’Amposta.
Este cicle d’històries ampostines està organitzat per l’Ajuntamentd’Amposta, Museu Terres de l’Ebre i Campus Extens URV, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies