HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catQuè demanem enguany als Reis o al Pare Noel?

Què demanem enguany als Reis o al Pare Noel?

Com és tradicional en aquestes dates de Nadal, la majoria dels nostres menuts i menudes han fet més d’una carta demanant allò que volen que els porti el Pare Noel, fer cagar el tió o bé SSMM els Reis Mags. Segur que fa dies que es porten millor a casa, que no fan rabiar als pares, que s’acaben el menjar… tot per poder aconseguir molts regals. I nosaltres que els volem veure feliços intentarem que els seus desitjos es facin realitat, però potser això es traduirà amb massa regals i, tot i, que estem acostumats al fet que siguin dies d’excessos en diferents àmbits, el “com més, millor” en el cas dels regals no és cert.

Sabem que el fet de rebre molts regals pot ocasionar sobreestimulació, és a dir, que pel fet de tenir-ne tants, acabin per no xalar en cap i perdin l’interès, quedant los joguets oblidats en algun racó. A part d’exigir-los que es portin bé (si no els duran carbó) també hem de treballar la tolerància a la frustració i explicar-los que no sempre és possible tenir tot el que han demanat a la carta, però tenen més que molts altres xiquets i xiquetes que potser només rebran un regal o cap.

Per evitar això hem de posar-nos d’acord amb la família a veure què demana cadascú, prioritzant la qualitat abans de la quantitat, tenint en compte els seus interessos, inquietuds i necessitats. A banda d’estos consells en els darrers anys ha sorgit un moviment de famílies preocupat pel tema que han desenvolupat “La regla dels 4 regals” quatre principis per triar els regals a afegir a la carta: que haurien de ser alguna cosa per posar-se (roba, sabates, accessoris…,) alguna cosa per llegir (llibres, contes, còmics…) alguna cosa que els faci molta il·lusió, hem d’ajudar els infants a saber prioritzar, a triar què és allò que els fa realment il·lusió, i finalment alguna cosa que necessitin, allò que els ajudi a continuar creixent, desenvolupant les seues habilitats, aprenent i xalant. Poden ser o no joguets, poden ser aventures o experiències o instruments musicals…

I una darrera reflexió per acabar, ni tots els regals, els joguets, llibres, mòbils o videojocs, podran competir mai amb un dia en família en un parc d’atraccions, a la neu o fent alguna cosa especial junts. Els moments compartits són obsequis infinitament més valuosos perquè són els que més recordaran.

Lluisa Bertomeu
Lluisa Bertomeu
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies