HomeCulturaQuico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries recorden els...

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries recorden els 55 dies del confinament

Este dilluns, dia 15 de març, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries van estrenar a les dos televisions ebrenques, Canal Terres de l’Ebre i Canal 21, el documental Crònica de confinament, convidant a recordar els 55 dies del confinament i de com els membres del grup ho van viure tant en l’àmbit personal com la proposta d’entreteniment que oferien aquells dies amb cançons improvisades i breus intervencions carregades d’ironia i tendresa, a cavall de la cultura rural i la modernitat, les seues intervencions diàries a les xarxes socials van arribar a milers de ciutadans.

El documental recull durant 40 minuts algunes de les accions diàries del grup, combinades amb entrevistes que responen d’una banda els personatges de ficció (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i també els músics que els han creat (Arturo Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté o Josep Lanau).

La publicació del decret de confinament, les rodes de premsa dels governs estatal i autonòmic amb polítics, militars i epidemiòlegs, els quilòmetres d’exercici físic sense sortir de casa, el dolor per les primeres morts, la solidaritat entre veïns, la primavera robada, la Setmana Santa i el Sant Jordi confinats, el canvi d’hora, l’anunci de la nova normalitat, els concerts en streaming, les mascaretes, les ganes de recuperar el carrer i l’aire lliure… Tot queda reflectit en este treball periodístic, produït i dirigit per ells  mateixos.

Els músics, al llarg dels quaranta minuts del documental tracten temes de l’època que estem vivint: on predominen els anglicismes, les tecnologies. “Una de les coses que ens anàvem trobant és que seguiem l’actualitat, com sempre hem fet los Quicos, fent una mica de crònica social. Les nostres cròniques anaven sent el dia a dia”, explicava Arturo Gaya.

Jordi Fusté recordava amb llàgrimes als ulls: “Teníem moltes ganes de fer alguna cosa instrumental. Vam fer una versió més modernitzada de Les plegadores d’olives. Ens va agradar molt el resultat. Tres dies després va morir ma germana”.

Encara que en el seu imaginari els Quicos viuen junts, el confinament els va agafar cadascú a casa seua, i per això es van organitzar per a anar oferint continguts ara els uns, ara els altres. Avui dia i amb la vacunació en l’horitzó, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries asseguren que ja estan treballant en el que anomenen la “Gira insòlita”, en la qual, tal com detalla l’Arturo, preveuen portar la seua música “a molts llocs que potser no són els habituals on
toquem”
.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies