HomeCulturaRapers, grups folk i jóvens europeus, protagonistes de 'l'Ebrefolk' de Mora d'Ebre

Rapers, grups folk i jóvens europeus, protagonistes de ‘l’Ebrefolk’ de Mora d’Ebre

Entre el dijous 11 i el diumenge 14 de juliol la localitat de Móra d’Ebre convoca el XIIé Campus de Patrimoni Etnomusical Ebrefolk, un festival i universitat d’estiu centrat en el nostre llegat sonor. Esta iniciativa, impulsada per l’associació “Espai de So” de Tortosa (formada per catalans, valencians i aragonesos) s’articula en tallers i espectacles nocturns, i es repetirà, en petit format, a Roquetes (juliol), Tortosa (agost) i la Jana -País Valencià- (setembre).

En l’edició de Móra d’Ebre ja hi ha més de 90 alumnes inscrits, entre ells una quarantena de jóvens i adults vinguts des de l’Empordà, el Barcelonès, el Montsià, Tarragona, Alacant, València, Mallorca, Múrcia, Madrid…, una trentena de jóvens del programa Erasmus, de Bulgària, Letònia, Catalunya i Múrcia, i una vintena de professors i artistes de tot l’arc mediterrani.

Des de dijous fins diumenge, hi ha programats al Teatre La Llanterna una vintena de tallers de cant (“cants per a la ronda i el ball” i “cançons de pandero”), ball (jota, fandango, seguidilla, bolero, ball de coques…), instruments (guitarra, guitarró, tiple, violí, pandero quadrat i altres percussions) i poesia improvisada (“glosa” i rap). Entre les novetats, enguany hi ha el taller de rap improvisat o freestyle, a càrrec dels col·lectius Raplegats i Llobregat BlockParty.

Tots els tallers són impartits per reconeguts especialistes del camp de l’etnomusicologia i l’etnografia com ara Armando Ayora (Aragó), Pedro Cabrera (Múrcia), Miquel Flores i Joan-A. Cerdà (País Valencià), Julio Guillén (Albacete), Laia Pedrol, Sergi Masip, Marina Bou i Ferran Roca (Catalunya) i Antònia Nicolau, Simó Adrover, Toni Adrover i Margalida Rigo (Mallorca).

El dijous 11, a les 18.15 h, hi haurà la conferència inaugural “Els gèneres de ball tradicional en les tonadilles d’autors catalans” d’Aurèlia Pessarrodona (UAB) i, a les 22.00 h, el públic podrà gaudir d’una “Ronda” pels carrers de Móra d’Ebre, formada per quintos, poetes improvisadors, alumnat, professorat i tot aquell que s’hi vulga afegir amb un instrument.

A més amés, fins el diumenge se succeiran altres actes gratuïts com les xarrades i conferències (18.15 h, a La Llanterna) i els espectacles nocturns (a partir de les 22.00 h a la plaça de Dalt) com la “Vetlada de Versadors/es i Rapers/res”, el divendres 12 amb la presència d’una quinzena de poetes i poetesses improvisadors de Catalunya, València, Mallorca i Múrcia, alguns dels quals son bén coneguts en el territori catalanoparlant i Hispanoamèrica.

El dissabte 13, el “Bureo/Sarau Folk”, un concert-ballada amb sopar de carmanyola, en què prendan “Sagueta Nova” (País Valencià), “Es Revetlers” (Mallorca), la “Rondalla dels Ports” de Tortosa i la “Cuadrilla Murciana de Pedro Cabrera”.

I finalment, el diumenge 14, taller de ball, cercavila, “Ball de Coques” i vermut popular, en què es preveu la participació d’un centenar de parelles del poble i d’arreu de Catalunya.

Ebrefolk compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya –Adelaida Moya, Dta. Gral. Cultura Popular visitarà el Campus el divendres 12–, i la col·laboració de “La Riuada” i “Amics de la Jota”, el Centre d’Esplai “Treu Banya” i els quintos i quintes de Móra d’Ebre, així com l’entitat “Obretebre” de Roquetes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 89

Últimes notícies