HomeSocietatRecullen firmes a Tortosa perquè l'ús dels petards es reguli i es...

Recullen firmes a Tortosa perquè l’ús dels petards es reguli i es limiti a la celebració de la revetlla de Sant Joan

TORTOSA // A Tortosa, una campanya, a través de la plataforma Change.org, està recollint firmes per reclamar que l’ús de la pirotècnia es limiti a la revetlla i la festivitat de Sant Joan i es restringeixi a una franja horària que no interfereixi en el descans veïnal.

Més de 300 persones s’han adherit a la iniciativa que es presentarà a l’Ajuntament de Tortosa per demanar una regulació d’ús dels petards. La seva promotora, l’educadora Cinta Baubí, remarca que moltes persones amb trastorns i malalties pateixen “ansietat, pànic o inseguretat”, unes alteracions que afecten també molts infants, persones grans i animals. “No tothom ho viu igual i busco l’empatia, no prohibir la revetlla de Sant Joan”, ha apuntat.

Les persones que pateixen alta sensibilitat als sorolls de la pirotècnica ja busquen la manera d’aïllar-se o aïllar les seves mascotes durant la festivitat de Sant Joan. El problema, com recorda Cinta Baubí, és que els esclats dels petards comencen moltes setmanes abans i duren molts dies després de la revetlla. Cinta Baubí va decidir iniciar la campanya per reclamar una regulació al consistori a principis de juny, una nit que els petards ja sonaven al centre històric de Tortosa on viu, no li permetien dormir i espantaven el seu gos.

Ha rebut el suport de més de 300 persones i intentarà que la petició sigui escoltada a l’Ajuntament de Tortosa. “Per intentar-ho no es perd res i almenys es parla d’aquesta qüestió”, ha apuntat Baubí. Si enguany no ho aconsegueix, ho seguirà intentant l’estiu vinent.

Com a mestra d’educació especial, veu en els seus alumnes el patiment que els suposen els sorolls dels petards en aquestes dates. També té una mascota que pateix un trastorn des que algú li van tirar un petard a sobre. Preveient el sofriment, Baubí ha portat el seu gos a una guarderia aïllada de la ciutat. “Sé que el 23 de juny l’he de deixar, però el puc deixar allà un mes i mig”, ha apuntat. “Et pots preparar si tens persones que ho pateixen a casa, però si comença un mes abans no saps com prevenir-ho”, ha insistit.

“No vull prohibir la revetlla, he estat petita i m’han comprat petards, però m’han ensenyat que es tiren el 23 de juny. El que demano és una regulació en temps i hores”, ha dit.

Ciutats com Vic han regulat la potència dels petards al centre històric i entitats animalistes també han demanat a Terrassa canviar la pirotècnia sorollosa per lluminosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies