HomeSocietatRemsa ajuda a fer visible el dol perinatal distribuint el conte ‘La...

Remsa ajuda a fer visible el dol perinatal distribuint el conte ‘La màgia de Jan’ entre els seus usuaris

L’Empresa Remsa ha engegat una col·laboració amb l’autora del conte ‘La màgia de Jan’, Imma Reverté, per tal de fer més visibles els casos de morts gestacionals i perinatals, i acompanyar les famílies que han perdut un nadó prematurament.

Remsa distribuirà de forma gratuïta entre els seus usuaris i entre els participants dels grups de dol perinatal exemplars d’este conte il·lustrat que explica la història personal de Reverté, que va donar llum a un nadó sense vida fa quatre anys.

El dol perinatal o gestacional és un tipus de dol poc reconegut socialment. En primer lloc, perquè encara és un tabú a la societat i també entre les mateixes famílies, que sovint no troben suficient suport; i en segon lloc, perquè a efectes administratius, els nadons que moren abans de nàixer no consten al Registre Civil ni als llibres de família.

“El llibre ‘La màgia de Jan’ vol ser una ajuda a altres mares i pares que han perdut un nadó abans o pocs dies després de nàixer”, afirma l’autora Imma Reverté. Però també és una forma de reivindicar més atenció cap a estos casos: “Les mares que hem perdut els nostres fills volem que siguen reconeguts com a fills al llibre de família. Avui dia no són reconeguts com a tals i no se’ls dona la importància que mereixen”.

La màgia de Jan és una de les últimes iniciatives que s’han engegat per a fer visible este fenomen a les Terres de l’Ebre darrerament, com els grups de dol perinatal que oferix Remsa, amb sessions grupals assistides per psicòlegs especialistes.

El projecte d’Imma Reverté comença quan els xiquets i xiquetes de la mateixa quinta del seu fill Jan van fer la seua primera orla de classe. Altres mares van tenir la iniciativa d’incloure el Jan a l’orla representat com una papallona. Quan una de les xiquetes de la classe va preguntar a la seua mare perquè el Jan era una papallona, Reverté va sentir que necessitava contar la seua història com un conte. Al projecte s’hi va afegir la seua amiga i dissenyadora gràfica Maria Valls, encarregada de les il·lustracions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies