HomeSocietatReordenar la circulació i el trànsit, un dels pilars de la campanya...

Reordenar la circulació i el trànsit, un dels pilars de la campanya ‘Tivenys Cívic’

Tivenys engega un pla per a millorar la convivència i fomentar el civisme entre vianants i conductors. Una acció molt demanada pel veïnat que permetrà tirar endavant les accions pertinents en alguns dels punts més conflictius del municipi, alhora que atorgarà la capacitat de sancionar aquelles accions de trànsit més greus. L’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, esmentava que “mai abans s’havia fet res al respecte pel que fa a la circulació i el trànsit, per això hem d’anar posant fil a l’agulla per a poder endreçar a poc a poc el poble”.

Per a fer realitat esta millora, l’Ajuntament de Tivenys s’ha acollit a un conveni amb el Servei Català de Trànsit, el qual posarà a disposició del consistori un estudi de circulació viària fet a mida per a la localitat del Baix Ebre. Una eina que es començarà a aplicar l’any vinent i que servirà per a tirar endavant diferents mesures per a facilitar la circulació dels vehicles i el benestar de la ciutadania. “L’estudi ens permetrà conèixer amb certesa i de la mà de professionals i experts on s’haurien d’ubicar correctament alguns senyals de trànsit o un mirall per a facilitar la visió, entre altres aspectes”, argumentava el batlle.

A banda, també es dotarà l’ens municipal de la capacitat per a sancionar aquelles accions més greus, segons deia l’alcalde, la qual cosa facilitarà el dia a dia no només del veïnat, sinó també de moltes persones treballadores i els serveis d’emergències: “L’objectiu no és sancionar ni augmentar la vigilància per part dels Mossos d’Esquadra, sinó poder actuar en camps on abans no teníem potestat”, seguia Galbe, destacant que, per a establir les bases, havien pres com a exemple altres pobles petits que, com el tivenysà, tampoc disposaven de cos de Policia Local.

Ara per ara, però, les pràctiques s’han començat a difondre a través de les xarxes socials i mitjançant el porta a porta, on s’han repartit díptics a les bústies, per a arribar també a les persones més grans. Partint dels apunts que assenyalava l’estudi, s’han creat unes plantilles de difusió de temes generals com l’alcohol i la conducció o la perillositat de conduir amb el mòbil, però també de problemàtiques recurrents als carrers de Tivenys, com l’estacionament dalt de les voreres, a les zones grogues o a la carretera principal. També es demana als conductors que tinguen cura prop de les llars d’infants i l’escola aparcant els seus vehicles adequadament als llocs habilitats.

El pla de circulació viària de Tivenys forma part del projecte Tivenys cívic, una iniciativa que vol abastar diferents àmbits per a conscienciar la ciutadania sobre el medi ambient, la cura cap als animals i l’entorn natural; el respecte conciutadà i veïnal; o el reciclatge i el procés de reutilització de residus, unes recomanacions i avisos que pretenen construir una millor convivència al poble i que es començaran a difondre durant estos primers mesos del 2021.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 27

Últimes notícies