HomeTreballReportatge · La recerca de personal de Florette a Tortosa

Reportatge · La recerca de personal de Florette a Tortosa

L’empresa agroalimentària Florette ha iniciat esta setmana el primer procés de selecció que culminarà amb la contractació d’una cinquantena de persones per a iniciar l’activitat de la nova planta de Tortosa el pròxim mes de juny. El procés ha comptat amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a ajudar a fer la preselecció dels candidats que este dimarts i dimecres van anar passant per l’edifici de la delegació del Govern a l’Ebre per a fer les entrevistes.

Este treball conjunt ha permès que el SOC conega què vol Florette. “És una empresa familiar, amb una cultura de proximitat, que busca persones molt proactives, i que es fixen no tant en l’àmbit professional, sinó més aviat en el personal”, detalla Ariadna Rectoret, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Segons indica la cap de Recursos Humans de Florette a l’Ebre, Sònia Valls, ara “busquem cinquanta operaris i operàries amb perfils que puguen adaptar-se a un lloc de treball d’indústria agroalimentària i que estiguen habituats a un tipus de treball amb maquinària”. I cal remarcar que també busquen operàries, ja que Rectoret assenyala que l’empresa “fa una gran aposta per a inserir dones en sectors poc representades; i, de fet, s’han presentat moltes carreteres i mosses de magatzem”.  En una segona fase, també cercaran administratius i enginyeries agroalimentàries, entre d’altres.

Per a poder optar als llocs de treball oferts no es requerix experiència laboral en el sector, tot i que es valora positivament. “No excloem cap mena de candidatura ni experiència perquè ens agrada que els equips siguen diversos, i de fet, ens fixem en l’actitud, les ganes de treballar, d’aportar i sumar a l’equip, les competències que s’adapten a l’empresa”, conta Valls.

“Florette fa una aposta molt important pel territori i per la gent del territori”, diu Rectoret. I així s’ha traduït en l’alta demanda que hi ha hagut per estos llocs de treball, sobretot entre aquella població aturada, que veuen en Florette una oportunitat per a reinserir-se al món laboral, després del tancament d’indústries en els últims anys.

Així ens ho explica David González, campredonenc de 40 anys, a l’atur, i amb experiència en el sector agroalimentari que apunta que “és una oportunitat que aquí a l’Ebre es dona poques vegades. Fa falta que vinguen més empreses i intentar donar més feina al territori perquè és molt bona zona, però és complicat treballar”. “He anat als polígons a portar currículums i veus grans fàbriques tancades. Llàstima que no n’hi haja hagut unes quantes com esta abans”, afegix en la mateixa línia Felip Carles, de 53 anys i també sense faena.

De fet, la cap de recursos humans explica que “trobem molts de perfils desocupats i ens hem centrat a entrevistar-los perquè la gent està interessada a trobar un lloc de treball d’indústria”.

L’empresa posarà en marxa la planta d’envasat d’amanides al juny amb esta cinquantena de treballadors, i segons evolucione el mercat i amplien línies de negoci, l’objectiu és arribar als 200 empleats a Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 57

Últimes notícies