HomeSocietatRisc molt alt d'incendi forestal a 18 comarques del centre i sud...

Risc molt alt d’incendi forestal a 18 comarques del centre i sud de Catalunya

Fins a 18 comarques del centre i sud de Catalunya tenen aquest dissabte un risc molt alt d’incendi 鈥搉ivell 2 del pla Alfa-, segons els Agents Rurals. La resta de comarques catalanes estan en un perill moderat/alt de foc 鈥搉ivell 1 del pla Alfa- i nom茅s sis comarques (Garrotxa, Selva, Pla de l’Estany, Giron猫s, Baix Empord脿 i Pla d’Urgell) es troben en un risc baix o moderat d’incendi 鈥搉ivell 0 del pla Alfa-. A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d鈥檈ncendre foc, la realitzaci贸 d鈥檃ctivitats esportives, de treballs forestals o agr铆coles i l鈥櫭簊 de barbacoes en les 脿rees de lleure. Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions.

“La situaci贸 茅s molt an貌mala”

La cap regional del cos d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, Anna Servent, ha reconegut que la situaci贸 “茅s molt an貌mala” per l’猫poca de l’any, a principis de la primavera. “Ja portem 25 dies amb activaci贸 del pla Alfa en risc alt o molt alt d’incendi a Catalunya. Per tant, la situaci贸 茅s an貌mala“, ha assenyalat Servent en declaracions a Catalunya R脿dio. “Ahir vam activar el pla 2 a 10 comarques, avui en s贸n 18 i dem脿 augmentar脿 el risc a m茅s comarques amb l’entrada del vent de ponent“, ha avan莽at la cap regional d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, que ha detallat algunes de les 18 comarques que m茅s preocupen aquest dissabte pel perill elevat de foc forestal.

Preocupa tot Tarragona, gran part de les Terres de l’Ebre, alguna comarca de la part sud de Lleida, el Vall猫s, el Baix Llobregat o el Garraf“, ha enumerat Servent, que ha recordat que des del 15 de mar莽 es necessita una autoritzaci贸 especial per fer foc o activitats de risc al medi natural. “A dia d’avui ja s’han susp猫s 10.000 activitats a l’aire lliure que tenien perm铆s per dur-se a terme aquests dies“, ha concl貌s la cap regional d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 34 = 39

脷ltimes not铆cies