HomeSuccessosRoben quatre gossos potencialment perillosos de la protectora de Tortosa

Roben quatre gossos potencialment perillosos de la protectora de Tortosa

Quatre individus, segons van captar les càmeres de seguretat de les instal·lacions del refugi municipal d’animals, van entrar la matinada de dilluns a la gossera, actualment gestionada per l’associació protectora Petjades de l’Ebre, i van endur-se quatre exemplars adults de gossos de races considerades potencialment perilloses.

Els responsables de la gossera han denunciat el robatori als Mossos d’Esquadra i han transmés la seua preocupació per l’objectiu del robatori i el destí dels animals i han difós les imatges dels quatre animals per les xarxes socials per si algú els identifica i pot facilitar-ne la recuperació.

Els cuidadors expliquen que, tot i pertànyer a races considerades per llei com a potencialment perilloses, es tractava de quatre adults “de bon caràcter” que feia mesos que estaven a la protectora. En concret, dos d’ells ja hi eren fa un any, quan Petjades de l’Ebre va guanyar el concurs del nou contracte de gestió del refugi i va substituir l’empresa Seproanimal, més coneguda com El Corralet, que havia estat qüestionada per les protectores del territori i per alguns grups de l’oposició política municipal d’aleshores a Tortosa. Els altres dos estaven a la gossera des del setembre i novembre.

La policia, a partir de la descàrrega de les imatges, ha obert una investigació.

Els lladres, per a endur-se els gossos, van trencar tanques de les instal·lacions i van fer servir llanternes per a identificar els que volien agafar. És a dir, van descartar altres exemplars de races que no són potencialment perilloses, la qual cosa fa sospitar el risc que els animals sostrets puguen ser destinats a pràctiques violentes o il·legals.

Des de la protectora, també recorden que en només un any també van patir un robatori de material i aliment per a gats, i denuncien la falta d’escrúpols de qui es mostra predisposat a robar a una protectora “amb els recursos limitats i que es dedica a ajudar, salvar i estimar” els animals.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 58

Últimes notícies