HomePolíticaRoigé qualifica d'innecessària la pujada d'impostos anunciada pel govern municipal de Tortosa

Roigé qualifica d’innecessària la pujada d’impostos anunciada pel govern municipal de Tortosa

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut aquest matí
per valorar “l’actualització d’impostos” anunciada pel que ha anomenat “govern tripartit de Jordi Jordan i Mar Lleixà“. Roigé ha alertat que “quan parlen d’actualitzar impostos, parlen de pujar impostos” i que “és evident que el que vam avisar en campanya electoral ja està passant: torna el tripartit i torna la pujada d’impostos”. En aquesta línia la portaveu ha reclamat “que es deixen d’eufemismes i no intentin enganyar la ciutadania, un increment de 4 milions d’euros en la despesa pública suposaria un increment del 10% del pressupost, això és un escàndol i no es correspon amb la realitat”.

L’Ajuntament de Tortosa avui està més sanejat que mai, hem tancat 16 anys en resultat positiu, hem generat romanent de tresoreria, hem reduït l’endeutament a nivells mai vistos, el període de pagament als proveïdors és de tan sols 15 dies i ho hem fet compatible amb la major inversió pública de l’Ajuntament de Tortosa”, ha detallat Meritxell Roigé qui ha recordat la política fiscal de Junts per Tortosa els darrers anys: “tot això ho hem fet congelant i reduint els diferents impostos, lluitant contra el frau fiscal, fent que tothom pagui el que li pertoca i aconseguint recursos d’altres administracions”.

En aquesta línia Roigé s’ha mostrat molt taxativa, afirmant que “Junts per Tortosa no pujaríem els impostos, no ho hem fet els últims anys i no ho faríem ara”, ha dit, tot lamentant que “curiosament després de 16 anys de tancament en positiu i generant romanents positius torna el tripartit i el senyor Jordan, davant la incapacitat de gestió i la voluntat de malgastar els recursos públics, anuncia que ara toca pujar impostos: opten pel camí fàcil, per tornar Tortosa al passat, per malgastar i tornar a pujar els impostos”.

Des de Junts per Tortosa també s’ha qüestionat que el govern “renunciï d’entrada a buscar recursos supramunicipals i opti per l’opció fàcil, la de traslladar directament la pressió al ciutadà”. Roigé ha recordat que el darrer mandat el govern de Junts per Tortosa va aconseguir més de 40 milions d’euros d’administracions supramunicipals, però que “si es queden asseguts a l’alcaldia no els plouran els recursos, cal anar-los a buscar”.

Aquesta pujada d’impostos amaga una clara falta de projecte de ciutat i de govern: no saben gestionar, torna el tripartit, tornen les pujades d’impostos”, ha lamentat Roigé, tot avançant que, “com no pot ser d’altra manera ens tindran absolutament en contra, si després de 16 anys hem tancat sempre en positiu i hem reduït o congelat impostos, ara no és necessari incrementar-los”.

Roigé s’ha mostrat satisfeta davant del canvi de discurs del senyor Jordan pel que fa a la gestió del govern de Junts per Tortosa i que l’alcalde reconegui i digui públicament que “ara no hi ha problemes de tresoreria” i que ja parli del “superàvit d’enguany”. “Sembla ser que després de 4 mesos mentint descaradament sobre la situació econòmica de l’Ajuntament ha vist, o algú li ha fet veure, que mentir respecte a la situació econòmica no s’aguanta per cap banda, perquè els números són clars, públics i totes les dades estan penjades al web municipal i consten als informes d’intervenció”, ha afegit Roigé. Una pujada d’impostos “totalment innecessària”.

Meritxell Roigé ha volgut desmuntar els diferents arguments que utilitza el govern tripartit per justificar la puada d’impostos. “L’alcalde justifica la pujada d’impostos perquè ha de fer front a un 2,5% d’inflació. Però l’any passat, amb una inflació que superava el 10% Junts per Tortosa no vam pujar els impostos”. La portaveu ha recordat que tampoc durant la crisi econòmica, quan es va disparar el preu de l’energia, quan van pujar els tipus d’interès o quan s’havien d’incrementar els salaris dels treballadors es va traslladar la pressió fiscal als ciutadans.

En aquesta línia la portaveu ha continuat desgranant i contrarestant els arguments del govern tripartit, a qui ha acusat “d’intentar enganyar comparant amb l’any 2021, quan el que han de fer és comparar amb el pressupost de l’any 2023”. Roigé ha recordat també que aquest 2023 ja s’ha assumit l’increment de les despeses d’energia, financeres i l’increment salarial que al·lega l’actual govern.

A més, la portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que les aportacions a les EMD es fan en funció dels ingressos de l’ajuntament, i que, per tant, si s’incrementen les aportacions a les EMD és perquè s’han incrementat els ingressos, no al revés, i els increments més elevats previstos al conveni ja s’han aplicat enguany. Pel que fa a l’increment dels residus, Roigé ha alertat que aquesta és una conseqüència de la gestió d’ERC al COPATE, que ha deixat un forat de més de 500.000 €. “Cal que l’alcalde defensi els interessos dels tortosins i tortosines i que reclami una correcta gestió dels recursos al COPATE”, ha afegit la portaveu.

Pel que fa a la gestió del romanent, Meritxell Roigé ha recordat que es pot seguir utilitzant perquè encara es manté aixecada la regla de la despesa i perquè, en cas que el govern de Madrid la reprengués, el romanent es podria seguir destinant a fer front a algunes despeses. “El que cal és fer una gestió pressupostària eficient, tot i que sembla que, pel que diu el senyor Jordan, el concepte d’estalvi i de control de la despesa corrent no la contempla el seu govern tripartit”, ha conclòs la portaveu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 91

Últimes notícies