HomePolíticaRoigé reorganitza el cartipàs de Tortosa i diu que la marxa del...

Roigé reorganitza el cartipàs de Tortosa i diu que la marxa del govern ha estat presa pel partit i no pel grup municipal del PSC

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha tardat poc menys de tres hores des de l’anunci del trencament del pacte de govern del PSC a l’ajuntament de Tortosa en reorganitzar la distribució de les regidories i les tinences d’alcaldia, que seran novament assumides pels regidors i regidores del grup municipal de Junts per Tortosa. Com s’explica en un comunicat de premsa, en alguns casos suposarà recuperar les competències que ja van exercir des del maig del 2019 fins al gener del 2020, quan el govern es va ampliar amb la incorporació del grup municipal del PSC.

Esta reorganització es du a terme ara, després que les dos regidores socialistes hagen comunicat avui a l’alcaldessa la decisió de sortir del govern municipal. Segons apunten en el comunicat que han fet públic, ho fan per encarar la “nova etapa” que s’obre a la formació i en la qual inicien una “reflexió interna per a canviar lideratges” al partit. Una decisió que, segons han fet constar, ha estat presa pel partit i no pel grup municipal del PSC.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha agraït el treball conjunt que han dut a terme els dos grups municipals que han format part del govern municipal des del 2020: “no ha sigut un mandat fàcil, ja que ens hem trobat amb moltes dificultats, com el temporal Glòria, que ens va afectar molt; la pandèmia de la covid-19, que ha comportat que haguem hagut de fer front a una situació desconeguda, en la qual hem esmerçat esforços per a ajudar a les persones que han patit la malaltia, a les conseqüències econòmiques per a les economies familiars, i també dedicant molts esforços a ajudar a la recuperació de l’activitat econòmica que se n’ha derivat”, ha recordat l’alcaldessa.

“A més, tampoc ha sigut fàcil pels obstacles que constantment ens hem trobat per part dels grups de l’oposició, que han dificultat molt l’acció del govern i l’objectiu del govern de facilitar la vida a la ciutadania de Tortosa, fins al punt de provocar la necessitat de presentar una qüestió de confiança per a aprovar el pressupost”, ha insistit Roigé. Per estos motius, l’alcaldessa ha agraït a les regidores socialistes el treball conjunt que ha fet el govern de Junts i PSC, i que, precisament, considera que justificarien la continuïtat de l’acord.

Amb la reorganització del cartipàs municipal, l’alcaldessa tornarà a assumir les competències de l’àrea d’Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge. El regidor Ximo Martorell s’ocuparà novament de l’àrea de Cultura. Mònica Ripoll recuperarà Igualtat. La regidoria de Memòria Històrica serà assumida pel regidor de Turisme, Sisco Pepió, mentre que l’àrea de Governació tornarà a mans de Fernando Saporta, que serà el primer tinent d’alcalde. “Seguim treballant amb responsabilitat per continuar governant i tirant endavant la ciutat, com hem fet des del primer dia”, remarca l’alcaldessa Meritxell Roigé.

El cartipàs queda distribuït de la següent manera

– Meritxell Roigé, alcaldessa. Assumeix l’àrea d’Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge.

– Fernando Saporta. Primer tinent d’alcalde. Regidor d’Hisenda, Governació i SAC, Personal, Seguretat, Mobilitat, Participació Ciutadana i Transparència. És el regidor de Sant Josep de la Muntanya i de la Simpàtica.

– Mònica Ripoll. Segona tinença d’alcaldia. Regidora d’Acció Social, Salut, Diversitat Cultural i Igualtat i Drets Civils. Regidora del barri de Santa Clara.

– Domingo Tomàs. Tercera tinença d’alcaldia. Regidor de Serveis i Logística, Festes, Festa del Renaixement i Joventut. Regidor de Remolins i del Centre i Nucli Antic.

– Cinta Espuny. Quarta tinença d’alcaldia. Regidora d’Ensenyament i Universitats. Regidora del Temple.

– Sisco Pepió. Quinta tinença d’alcaldia. Regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Turisme, Memòria Històrica, Noves Tecnologies i Agermanaments. Regidor del barri de Sant Llàtzer i del Grup El Temple.

– Ximo Martorell. Sexta tinença d’alcaldia. Regidor d’Esports, Cultura, Medi Ambient i Sector Primari. Regidor del barri de Ferreries i del Rastre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies