HomeMedi AmbientRoquetes posarà en marxa la campanya de sensibilització mediambiental 'Cuida'm i... cuidaràs...

Roquetes posarà en marxa la campanya de sensibilització mediambiental ‘Cuida’m i… cuidaràs Roquetes!’

Roquetes iniciarà l’any 2023 amb una campanya per tal de fomentar la tinença responsable d’animals, el cens dels gossos i la higiene canina a la via pública. #RoquetesCiutatNeta: Campanya CUIDA’M i… cuidaràs Roquetes! 
Suma’t a la campanya per una Roquetes més cívica!

L’àrea de Gestió Ambiental, regida per Sònia Andrade, posa en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar als veïns sobre la recollida d’excrements canins i l’ús de pipicans municipals. La campanya al·ludeix a la importància de mantenir nets els carrers, parcs, jardins i espais públics del municipi.

Els agents cívics han realitzat diferents campanyes de sensibilització i informació a la ciutadania perquè les persones propietàries de gossos recullin les deposicions, però el cert és que molts roqueteros i roqueteres pateixen les molèsties de l’incivisme d’alguns propietaris d’animals.

La presència d’excrements genera problemes mediambientals i de salubritat, ja que suposa un important factor de risc per a contagi de malalties entre animals i humans. A més, la femta dificulten les tasques de neteja, la qual cosa ocasiona importants despeses a les arques municipals i les corresponents molèsties a la resta de ciutadans, a més d’afectar negativament la imatge de la ciutat.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Roquetes impulsa una nova campanya amb la finalitat d’aconseguir la complicitat de tothom a l’hora de combatre les persones incíviques: cal que tot Roquetes ─ veïns, veïnes i administració ─ digui que ja n’hi ha prou d’aquestes actituds que embruten la ciutat i que danyen la salut. Campanya en la que es lliuraran tríptics informatius i un dispensador amb bosses per la recollida dels excrements de gos.

L’Ajuntament promou també la inscripció dels animals domèstics al cens municipal. Per fomentar que les persones propietàries d’un gos inscrivissin el seu animal al registre, se’ls ofereix gratuïtament el dispensador amb bosses i el tríptic informatiu per aprendre a tenir-ne cura i educar al seu animal de companyia d’una forma correcta.

Campanya per fomentar a tinença responsable d’animals de companyia i perquè siguem cívics. Iniciativa amb l’objectiu de conscienciació ciutadana sobre els seus drets i deures com a propietaris d’un animal de companyia, i la contribució al benestar d’aquests animals.

Al SAC de l’Ajuntament, els propietaris de gossos censats, podran recollir el seu kit d’higiene animal i el tríptic informatiu. També s’instal·laran dues carpes a diferents espais de la ciutat, per informar a la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals. Els propietaris de mascotes que sol·licitin informació rebran un kit d’higiene animal.

La campanya també ha inclòs activitats a les escoles Marcel·lí Domingo i La Ravaleta, amb l’organització de recursos educatius per a l’alumnat de primària. L’àrea de Gestió Ambiental de l’ajuntament va organitzar un concurs de dibuix per crear l’auca “Jo soc responsable, i tu?”, que té per objectiu conscienciar als propietaris de les mascotes que han d’actuar cívicament a l’hora de treure-les a passejar, tenint cura d’arreplegar els seus excrements.

Al concurs hi han participat els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de l’escola Raval de Cristo i alumnes de 4t de l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes. Els dibuixos guanyadors formen part del tríptic que es repartirà conjuntament amb uns dosificadors amb bossetes per recollir els excrements dels animals, de manera gratuïta entre els propietaris de mascotes.

Aquesta iniciativa fa una crida a la corresponsabilitat ciutadana dels propietaris i les persones que tenen cura dels gossos. En el tríptic editat també es pot consultar la localització de les zones d’esbarjo per a gossos de Roquetes i la Ravaleta.

Campanya de sensibilització i entrega de kits per a una tinença d’animals responsable

L’Ajuntament engega una campanya per fomentar el comportament cívic entre les persones propietàries de gossos. Es repartiran 2.000 kits a les persones propietàries de gossos per ajudar-les a complir amb la tasca de recollir les caques de les seves mascotes.

Els dies 17, 18 i 19 de gener de 9 a 14 h podeu passar per la carpa informativa de l’Ajuntament de Roquetes ubicada al costat del Mercat Municipal a recollir el vostre dispensador per la recollida d’excrements. Requisit: Acreditar tenir censat a Roquetes el vostre gos.

També podeu censar el vostre animal de companyia i recollir el dispensador al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Roquetes (a la planta baixa) de 9 a 14 h de dilluns a divendres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 73

Últimes notícies