HomeSense categoriaSaica Pack inicia l’ampliació de la planta de l’Aldea amb una inversió...

Saica Pack inicia l’ampliació de la planta de l’Aldea amb una inversió de 9 milions

El grup Saica Pack ja té en marxa l’ampliació de la planta de DAPSA a l’Aldea. Fa un mes i mig hi van començar les obres de construcció d’una nova nau industrial de 14.000m2 annexos a les instal·lacions actuals, situades vora el riu Ebre, i des del mes de maig l’empresa ha anat implementant de forma parcial el quart torn de treball, els dissabtes, matí i tarda, i diumenges nit, amb la contractació de 25 nous treballadors. La inversió en esta primera fase de les obres és de 9 milions d’euros, segons les fons consultades.

“L’empresa ha complert amb els compromisos previstos”, destaca Jordi Grau, del comitè d’empresa de DAPSA. El passat mes de desembre els treballadors, després d’haver  fet vaga durant un dia i mig, van acabar acceptant la implantació del quart i quint torn de treball a canvi d’un pla de creixement de la planta. En esta primera fase, Saica Pack hi construirà un magatzem logístic de 14.000 m2 que permetrà que la planta “puga incrementar la seua capacitat productiva”. “Ara no podem produir tot el que es voldria perquè els magatzems són un coll d’ampolla i ens veiem obligats a parar màquines”. En una segona fase, prevista per més endavant, hi ha prevista la construcció d’una segona nau industrial de 12.000 m2 més. Un cop l’ampliació de la planta estiga del tot acabada es preveu que la capacitat productiva de Saica Pack s’incremente un 20% i es puga arribar a crear fins a 120 llocs de treball, quan el quint torn estiga del tot completat. De moment ja se n’han creat 25 amb la implementació parcial del quart torn.

 

Obres finalitzades al primer trimestre

Saica Pack va obtindre la llicència d’obres al mes d’agost després d’abonar 236.258 euros a l’Ajuntament de l’Aldea en concepte de l’Impost de Construccions. Les previsions és que les obres, que ara es troben encara en fase de moviment de terres, estiguen acabades al primer trimestre del 2019. “El nou magatzem hauria d’estar  en funcionament a l’abril, ja que és quan hi ha més càrrega de faena i s’hauria de poder treballar al 100% de la capacitat productiva”, precisa Grau. Des del Comitè d’empresa, si bé valoren positivament el pla de creixement de l’empresa, asseguren que laboralment estan en desacord pel que fa a com s’està implantant el quart torn.

Actualment a la planta de DAPSA de l’Aldea hi treballen al voltant de 450 persones, 300 directament per a DAPSA i la resta, a través d’ETT o empreses subcontractades.

 

Satisfacció a l’aldea

L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, s’ha mostrat també molt satisfet que Saica haja complert amb els plans de creixement de la planta de l’Aldea. De fet, el nou govern aldeà va haver d’intervindre per a desbloquejar la llicència d’obres que havia quedat aturada a l’Ajuntament per problemes tècnics i que finalment es va poder atorgar el passat mes d’agost. “És una inversió important per al territori i una injecció econòmica important per a l’Aldea”, ha valorat Royo.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies