HomeSalutSalut confirma que són 6 els brots per COVID-19 en centres residencials...

Salut confirma que són 6 els brots per COVID-19 en centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat a l’Ebre

A través d’un comunicat oficial la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha informat que són 6 els brots que afecten centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat. Aquests es concentren a la Llar Residència de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, a la Residència Natzaret de Móra d’Ebre, la Residència Vima de Sant Carles de la Ràpita, a la Llar l’Àngel d’Apasa a Amposta i a la Residència l’Onada de Gandesa.

Un positiu a Jesús i 49 a Sant Miquel

A la Residència de l’Hospital de la Santa Creu de Jesú s  hi ha un usuari positiu i cap treballador afectat, després d’haver fet el cribratge corresponent a tots els usuaris i professionals del centre.La Residència Sant Miquel Arcàngel compta amb 38 usuaris positius i 11 treballadors. Aquest centre ha estat sectoritzat i a la primera planta s’ha destinat a usuaris covid. Durant aquesta setmana, en aquest centre es durà a terme una desinfecció per part dels serveis especialitzats del SEM.

24 positius a Móra d’Ebre

La Residència Natzaret de Móra d’Ebre actualment té 14 usuaris i 10 treballadors covid positius. En aquesta residència s’han recuperat les zones verdes, que comporten que no hi ha afectació de covid. Així mateix, i sempre segons Salut, s’està s’han habilitat indrets nous espais més centrats en les persones per tal que, un cop sigui un centre sense covid es puguin reprendre les visites de familiars seguint els protocols i mantenint les mesures de prevenció i control. Aquest centre està sectoritzat i la primera planta és la planta sense usuaris covid i la segona amb usuaris covid.

El brot de Vima en procés de resolució

El brot a la Residència Vima de Sant Carles de la Ràpita, que contava amb 55 usuaris i 18 treballadors covid positius ja està en procés de resolució. La sectorització que es va realitzar durant les passades setmanes al centre va permetre la contenció del virus a la planta COVID i avui s’han realitzat 40 test ràpids que han sigut tots negatius. En els propers dies es procedirà al desaïllament de la zona vermella. La primera planta ja és zona lliure de COVID.

Retorn a Apasa dels usuaris positius

A la Llar l’Àngel d’Apasa a Amposta, durant aquesta setmana s’espera poder fer el retorn a la llar dels usuaris que havien estat traslladats al recurs alternatiu de Deltebre Lo Goleró i retornaran al centre quan tinguin els resultats negatius de les PCR que ja s’han fet aquest cap de setmana

L’Onada Gandesa 27 positius

La Residència l’Onada de Gandesa, compta actualment amb 19 usuaris i 8 treballadors positius de covid. Aquest centre també ha dut a terme les tasques de sectorització corresponents destinant la primera planta a zona covid i la segona planta a zona d’aillament preventiu per a persones covid negatiu.

Segueix el treball dels equips d’intervenció ràpida de residències

Pel que fa als 6 centres, els equips de primària han visitat diàriament, amb un metge i una infermera cada residència per tal de realitzar atenció sanitària i seguiment de les persones afectades. Entre els usuaris de tots el centres hi ha 9 persones que segueixen hospitalitzades. A les plantes covid dels diferents centres s’està realitzant vida normal i es desenvolupen tallers i activitats d’estimulació física i cognitiva per preservar al màxim la qualitat de vida de les persones ateses. Així mateix s’ha intensificat la informació diària amb les famílies mitjançant videotrucades. La coordinació de l’equip d’intervenció ràpida de les residències, format per tècnics del Departament de Salut, Salut Pública i tècnics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han assessorat i acompanyat als centres durant la sectorització des de l’inici i tan bon punt s’ha conegut la presència d’un brot.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies