HomeEducacióSalut realitzarà un cribratge a tots els centres escolars de la ciutat...

Salut realitzarà un cribratge a tots els centres escolars de la ciutat de Tortosa a partir del dilluns 5 d’octubre

TERRES DE L’EBRE // La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, conjuntament amb la direcció d’Educació de les Terres de l’Ebre i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa iniciaran a partir del pròxim dilluns 5 d’octubre un cribratge a més de 7.000 persones dels centres educatius de la ciutat de Tortosa entre alumnes, personal docent, personal administratiu, monitors de menjadors i personal de neteja entre d’altres.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha manifestat que “donada la situació de rebrot important i de l’impacte general pel cribratge realitzat en una empresa del territori, des de Salut Pública, un cop analitzada la situació s’ha decidit cribrar els centre escolars de la ciutat”.

Les proves s’allargaran fins el 26 d’octubre, moment en què s’hauran cribrat tots els centres de la ciutat incloent l’Escola d’Adults que comparteix espai amb l’lnstitut Ebre. Les proves que es realitzaran als alumnes seran amb un frotis nasal innocu. La unitat mòbil de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Creu Roja es desplaçarà als centres per realitzar les proves i aquestes es faran, sempre que sigui possible, en espais oberts i ventilats com els patis.

Un cop realitzades, els resultats positius es comunicaran mitjançant trucada telefònica i els resultats negatius rebran la informació per sms. Aquesta informació, a més, podrà consultar-se a La Meva Salut.

Per la seva part, la directora dels Serveis Territorials, Montse Perelló ha assenyalat que “la majoria de casos escolars del Baix Ebre i Montsià, són casos relacionats amb familiars de treballadors de l’empresa cribrada els passats dies. Del total dels 21 grups escolars del Baix Ebre i Montsià i dels 8 de Tortosa que es troben confinats el 98% estan relacionats amb aquesta empresa”. Així mateix, Perelló ha assenyat que “es cribraran des dels alumnes de les llars d’infants fins Batxillerat, així com cicles formatius i la formació d’adults, donat que es troba compartint espai amb l’Institut Ebre”.

Només als centres de Remolins i la Mercè, a més es convidarà als pares dels alumnes a participar en el cribratge als pares dels alumnes que podran realitzar-se la prova durant l’horari de matí.

Per la seva part, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha afirmat que “amb aquests cribratges es dona resposta a un brot en una empresa que no és del municipi però que hi té un fort impacte”. Roigé, a més, ha destacat que “l’Ajuntament es posa a disposició per col·laborar en aquests cribratges tal com ha fet per conscienciar la població les darreres setmanes amb accions tant de Protecció Civil com acció social”.

Els cronograma dels cribratges a realitzar serà el següent:

 • Dilluns 5 d’octubre Esc. Remolins
 • Dimarts 6 d’octubre Ins. Cristòfol Despuig
 • Dimecres 7 d’octubre Col. Consolació – Col. Sagrada Família
 • Dijous 8 d’octubre Col. Sagrada Família
 • Dimarts 13 d’octubre Esc. Ferreries – Llar d’Infants Mare Natura
 • Dimecres 14 d’octubre I.E. El Temple
 • Divendres 16 d’octubre Ins. Ebre
 • Dilluns 19 d’octubre Ins. Ebre
 • Dimarts 20 d’octubre Ins. Ebre – Esc. Cinta Curto – Llar d’Infants Creu Roja
 • Dimecres 21 d’octubre Col. Teresià
 • Dijous 22 d’octubre Esc. La Mercè
 • Divendres 23 d’octubre Ins. Dertosa
 • Dilluns 26 d’octubre Ins. Dertosa
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 36

Últimes notícies