HomeTerres de l'EbreVídeo - Joan Pere Gómez: "Les obres del port de l'Ampolla es...

Vídeo – Joan Pere Gómez: “Les obres del port de l’Ampolla es preveuen acabar a finals d’any”

BAIX EBRE // El temporal excepcional Gloria va afectar gran part de la costa catalana, principalment la costa ebrenca, on va causar danys estructurals als ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, les Cases d’Alcanar i, en menor afectació, al port de Sant Carles de la Ràpita. Ports de la Generalitat està executant obres d’emergència a les quals destina 7,8 milions d’euros amb l’objectiu de tenir els ports preparats abans dels temporals d’hivern.

Al les obres del Port de l’Ampolla es destinen 3,7 milions d’euros d’un total de 7,8

D’aquesta quantitat, 3,7 milions, van destinats al port de l’Ampolla que va patir forts depassaments d’onatge del temporal Gloria, amb ones de 4 metres d’alçada que van provocar danys estructurals a l’escullera exterior i al morrot, així com desperfectes a les esplanades adossades al dic i el moll pesquer, i afectacions a les casetes de pescadors i al subministrament elèctric. Quan va finalitzar el temporal, l’Administració portuària va actuar amb celeritat per treure les xarxes de pesca i els estris de pescar del fons del port, que l’onatge havia tirat del moll a l’aigua, perquè posaven en risc la navegació de les embarcacions pesqueres.
El reforç del dic suposa la reposició de blocs d’escullera, el recreixement de l’espatller i la construcció d’un botaones, i la reparació de les esplanades adossades al dic i el moll de la pesca, amb una inversió de 3,7 milions d’euros.
Les obres d’emergència consisteixen en la reposició dels blocs d’escullera a la part exterior del dic per reforçar-lo i donar-li estabilitat. El dic es distribueix en tres trams, i l’espatller es reforça en els tres trams contra els depassaments dels onatges de futurs temporals amb un recreixement. En el primer tram aquest recreixement serà de mig metre, i en el segon i el tercer d’un metre cadascun. A més, es construirà un botaones adossat a l’espatller, a banda de mar, que amb el recreixement de l’espatller han de donar més estabilitat a la infraestructura i evitar nous depassaments d’onatge amb futurs temporals similars al Gloria. Un cop finalitzi el reforç del dic, es construiran les noves casetes de pescadors i es pavimentaran les esplanades i el moll de la pesca.
Les obres van començar amb la reparació de l’estructura del moll de la pesca i les esplanades adossades al dic de recer, per poder passar la maquinària que havia de reposar l’escullera a l’exterior del dic. Paral·lelament, es va crear un espai perquè els pescadors poguessin continuar desenvolupant la seva activitat mentre durin les obres. El director general de Ports, Joan Pere Gómez, ha comentat sobre aquestes reparacions: “Ports va donar una resposta ràpida als pescadors amb una actuació d’urgència per treure del fons del port els estris de pesca que s’havia endut la llevantada”. Gómez Comes ha afegit: “A més, vam habilitar un espai perquè l’activitat pesquera continués funcionant amb la normalitat que permet una obra d’aquesta envergadura. Les obres es prevuen acabar a finals d’any.”

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 90

Últimes notícies