HomeSalutSalut Terres de l’Ebre assumix la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra...

Salut Terres de l’Ebre assumix la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

La Generalitat assumix plenament la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Des d’este dimarts -dia 1- l’empresa de dret públic Salut Terres de l’Ebre ha assumit els prop de 350 treballadors de la plantilla i ha anunciat noves inversions en l’apartat quirúrgic.

D’esta manera, es posa punt i final a més de trenta anys de gestió vinculada a l’Ajuntament de Reus, i que va provocar el desviament de vuit milions d’euros dels fons de reserva de l’Hospital. Va ser entre els anys 2016 i 2018 per a tapar part del forat que va provocar la construcció del nou Hospital Sant Joan, de Reus, i va ocasionar una gran indignació entre els professionals del centre i també entre els alcaldes de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Ara, tota la gestió cau en mans de Salut Terres de l’Ebre, la nova empresa pública del Departament de Salut. La Generalitat, a més, està implementant un pla d’inversions de set milions d’euros per a modernitzar l’hospital i actualitzar algunes àrees que havien quedat obsoletes per la desinversió dels últims anys, sota la gestió de Reus. Les properes inversions seran per a modernitzar l’àrea quirúrgica i, concretament, es renovarà la sala d’endoscòpia digestiva, la sala de parts i començaran durant este estiu.

La gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha assegurat en declaracions a Ràdio Ebre – Cadena SER, “hi haurà un punt i a part a l’Hospital, i és una cosa que es devia al territori i als professionals, que han patit els últims anys” i ara podran treballar en millors condicions.

Entre les inversions previstes, a més, també està prevista la redacció del projecte per a construir una helisuperfície en una zona propera a Urgències i que, a més, estarà adaptada per a vol nocturn. Esta inversió facilitarà el trasllat de pacients en helicòpter per a ingressar a l’Hospital de Móra d’Ebre o per a ser traslladats a un altre centre, tot i que des del territori es demana un nou heliport. L’actual no està habilitat per a vol nocturn i l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha reiterat que s’ha de renovar perquè l’helicòpter medicalitzat continue operant des de la Ribera d’Ebre i no es trasllade fins a cap altre centre sanitari. Piñol assegura que no li consta nova informació en els últims mesos i el departament de salut seguix sense garantir la continuïtat de l’helicòpter a Móra d’Ebre.
Nou cap a Flix
El Departament de Salut també té previst construir un nou Centre d’Atenció Primària a Flix. L’actual, construït als anys 80, “arrossega algunes mancances importants d’espai i d’ubicació”, segons l’alcalde, Francesc Barbero. Des del consistori tenen previst proposar al Departament de Salut els terrenys de l’actual Hort del capellà, una zona annexa a l’església, i que actualment es fa servir com a pàrquing. Properament, l’Ajuntament negociarà l’adquisició d’una part dels terrenys amb el bisbat, mentre que una part de la parcel·la ja és de propietat municipal. Un cop es puga adquirir la totalitat del terreny, se cedirà al CatSalut per a poder tirar endavant el projecte d’obra.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 62

Últimes notícies