HomeSocietatSalut vol que el grup estable a les aules sigui "el més...

Salut vol que el grup estable a les aules sigui “el més petit possible” però admet que la realitat del centre el marcarà

CATALUNYA // El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, vol que el grup estable de convivència a les escoles sigui “el més petit possible“, però admet que la realitat de cada centre el definirà. En una entrevista a RAC1, Argimon ha situat el “malentès” amb Educació de què va parlar al fet que no és Salut qui fixa les ràtios, sinó que competeix a la conselleria de Josep Bargalló. El secretari de Salut Pública es reunirà en els propers dies amb Educació per portar “a la part més operativa” els protocols de les escoles davant de la covid-19. Argimon no tanca la porta que els alumnes hagin de dur mascareta a l’aula en funció de les taxes d’infecció. També reconeix preocupació per la tornada de les vacances sobretot a l’àrea metropolitana.

Argimon ha destacat la importància dels grups estables de convivència per a la tornada a les escoles, ja que hauran d’actuar com una mena de ‘bombolla’, però no ha entrat a definir quants alumnes n’haurien de formar part des del punt de vista de criteris sanitaris. El responsable de Salut Pública ha resolt que fixar les ràtios depèn de la capacitat organitzativa i disponibilitat dels centres i competeix al Departament d’Educació.

També ha assegurat que els protocols que hauran de seguir les escoles davant de possibles casos de covid-19 entre alumnes o docents, que van presentar dijous passat Educació i Salut de forma conjunta, no s’han de “revisar“, sinó “acabar-los d’afinar” i concretar-ne la part més operativa i per això es reunirà amb Educació en els propers dies; no amb el conseller Josep Bargalló, ja que les reunions tindrien aquest caràcter més tècnic.   

Sobre si els alumnes hauran de portar mascareta a les aules, Argimon ha admès que aquest és un element “revisable“, sobretot per als infants de més de 10 anys en funció de l’evolució de la pandèmia i de les taxes d’infecció, en la mateixa línia del que ja va dir Bargalló. En qualsevol cas, el secretari de Salut Pública ha puntualitzat que introduir aquesta mesura no suposa grans canvis organitzatius i per això aquesta recomanació es podria revisar “de forma ràpida“. 

Preocupació per la tornada de les vacances

Argimon ha reconegut que els “preocupa molt” la tornada de les vacances sobretot a Barcelona i la seva àrea metropolitana. “El virus es mou bé en aglomeracions, Barcelona i l’àrea metropolitana són ciutats molt denses i el virus es pot transmetre fàcilment a través de vies de comunicació“, ha advertit el secretari de Salut Pública, i per això ha insistit en la distància física, la mascareta, la higiene de mans i evitar aglomeracions.”Pot semblar poca cosa, però és el que tenim. I amb aquestes, ens en podem sortir“, ha assegurat. 

Sobre la situació epidemiològica actual a Catalunya, Argimon ha advertit que, si bé s’ha estabilitzat, la taxa d’infecció i el risc de rebrot són “molt alts” i que aconseguir que baixin serà “molt lent i complicat“, “una cursa de fons“. 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 87

Últimes notícies

-->