HomeTerres de l'EbreSant Jaume amplia les visites turístiques a l’illa de Buda i s’hi...

Sant Jaume amplia les visites turístiques a l’illa de Buda i s’hi podrà accedir 8 dies l’any

Sant Jaume d’Enveja ampliarà  les visites turístiques a l’illa de Buda, ampliant i consolidant l’activitat Buda&Bike que fins ara es realitzava només un cap de setmana a l’any, coincidint amb el mes d’agost. A partir d’enguany l’activitat s’ampliarà a quatre caps de setmana, fet que garantirà l’accés vuit dies a l’any a l’illa que està tancada al públic, en tractar-se d’una reserva natural. “Es tracta d’una proposta turística de baixa intensitat amb la qual volem donar a conèixer un dels principals actius naturals i turístics del municipi”, ha explicat l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell. 

Les visites a Buda es faran els caps de setmana del 21 i 22 de març, del 25 i 26 d’abril, del 16 i 17 de maig i del 5 i 6 de setembre, i l’activitat consistix en sortides guiades en bicicleta amb grups reduïts de com a màxim 25 persones. “Hem escollit diferents caps de setmana amb l’objectiu de desestacionalitzar l’oferta turística” ha explicat Gonell, per això les sortides es fan fora dels mesos de l’estiu, quan hi ha més activitat turística al Delta.

L’Ajuntament, amb la voluntat de fer més accessible este espai natural, sempre dins del marc d’una oferta de turisme sostenible, va presentar una proposta al Parc Natural per a ampliar el nombre de visites a Buda. La proposta inclou les quatre edicions del Buda&Bike, que han estat acceptades pel Parc Natural, i també la voluntat de transformar la romeria de Sant Pere en una activitat de turisme tradicional. “L’objectiu és poder recuperar un matí d’activitats tradicionals a l’illa de Buda coincidint amb Sant Pere, el patró de Buda i anar més enllà de la romeria amb cavalls i la missa que ja es realitza”, ha explicat Gonell. De moment l’Ajuntament encara no ha rebut una resposta per part del Parc Natural. “L’illa de Buda la considerem la joia de la corona i, a falta d’un pla d’usos, volem traure-li aprofitament”, insistix Gonell. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies

-->