HomeTerres de l'EbreSant Jaume d’Enveja regula els usos a les platges del municipi i...

Sant Jaume d’Enveja regula els usos a les platges del municipi i amplia els aparcaments a Migjorn

MONTSIÀ // L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja s’ha afegit als ajuntaments del Delta que han pres mesures contra la massificació d’espais naturals i ha aprovat a través del plenari la nova ordenança que regula els usos a les platges del municipi. El municipi no disposava fins ara de cap ordenança que ho regulés, però l’increment de visitants ha obligat el consistori a prendre mesures i ordenar els usos a tot el front litoral del municipi i s’han senyalitzat i delimitat fins a tres zones diferents: per a pescadors, per a la pràctica del nudisme i també un espai de platja canina.

Així a la platja del Serrallo, s’ha senyalitzat i delimitat una zona de pesca “en la qual es podrà pescar les 24 hores del dia tot l’any”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat Acció rural i Activitats Tradicionals, Xavi Llorach. Amb esta zona específica per a pescadors, l’Ajuntament vol evitar els conflictes entre banyistes i pescadors, sobretot a l’estiu. També s’ha decidit habilitar una franja de fins a 200 metres com a platja canina, per tal que els propietaris de mascotes puguen passejar els seus animals, i finalment s’ha habilitat fins a un front litoral d’1,5 quilòmetres per a platja naturista. A banda de regular els usos a les platges, l’Ajuntament ha ampliat la zona d’aparcaments a la platja de Migjorn per a evitar la massificació de vehicles i els aparcaments incontrolats, problema detectat darrerament en els punts àlgids de la temporada turística.

Pel que fa a les pernoctacions no autoritzades, des de Sant Jaume d’Enveja, a través del cos de la Policia Local, es reforçarà la vigilància per tal d’evitar acampades i pernoctacions incontrolades als espais naturals durant l’estiu.

“Esta passada Setmana Santa ha sigut un problema, ha pernoctat moltíssima gent fora dels espais autoritzats, a les platges, i això en un espai natural i protegit com el Delta és un problema”, ha dit Llorach. “Els visitants s’han de conscienciar que a les platges no es pot pernoctar i reforçarem esta vigilància en coordinació amb la resta d’administracions al Delta”. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 53

Últimes notícies