HomeSense categoriaSant Jaume d’Enveja regula els usos a les platges del municipi i...

Sant Jaume d’Enveja regula els usos a les platges del municipi i amplia els aparcaments a Migjorn

MONTSIÀ // L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja s’ha afegit als ajuntaments del Delta que han pres mesures contra la massificació d’espais naturals i ha aprovat a través del plenari la nova ordenança que regula els usos a les platges del municipi. El municipi no disposava fins ara de cap ordenança que ho regulés, però l’increment de visitants ha obligat el consistori a prendre mesures i ordenar els usos a tot el front litoral del municipi i s’han senyalitzat i delimitat fins a tres zones diferents: per a pescadors, per a la pràctica del nudisme i també un espai de platja canina.

Així a la platja del Serrallo, s’ha senyalitzat i delimitat una zona de pesca “en la qual es podrà pescar les 24 hores del dia tot l’any”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat Acció rural i Activitats Tradicionals, Xavi Llorach. Amb esta zona específica per a pescadors, l’Ajuntament vol evitar els conflictes entre banyistes i pescadors, sobretot a l’estiu. També s’ha decidit habilitar una franja de fins a 200 metres com a platja canina, per tal que els propietaris de mascotes puguen passejar els seus animals, i finalment s’ha habilitat fins a un front litoral d’1,5 quilòmetres per a platja naturista. A banda de regular els usos a les platges, l’Ajuntament ha ampliat la zona d’aparcaments a la platja de Migjorn per a evitar la massificació de vehicles i els aparcaments incontrolats, problema detectat darrerament en els punts àlgids de la temporada turística.

Pel que fa a les pernoctacions no autoritzades, des de Sant Jaume d’Enveja, a través del cos de la Policia Local, es reforçarà la vigilància per tal d’evitar acampades i pernoctacions incontrolades als espais naturals durant l’estiu.

“Esta passada Setmana Santa ha sigut un problema, ha pernoctat moltíssima gent fora dels espais autoritzats, a les platges, i això en un espai natural i protegit com el Delta és un problema”, ha dit Llorach. “Els visitants s’han de conscienciar que a les platges no es pot pernoctar i reforçarem esta vigilància en coordinació amb la resta d’administracions al Delta”. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 51

Últimes notícies