HomePolíticaSanta Bàrbara aprova un pressupost marcat per la inflació

Santa Bàrbara aprova un pressupost marcat per la inflació

El pressupost de l’Ajuntament de Santa Bàrbara s’ha incrementat en un 11,67 % respecte del de 2022, i passa de 3.636.400 euros a 4.060.900, tot i l’increment de despeses, com l’electricitat, que s’ha triplicat en els darrers mesos, partida a la qual destina 200.000 euros més. Això ha provocat que es reduïsquen els projectes en els quals s’ha d’invertir, i per això l’ens municipal només preveu la darrera fase de canalització del Barranquet.

Segons explicava l’alcalde Antonio Ollés Molias durant el ple retransmès per la Plana Ràdio, “enguany no hi haurà marge de maniobra, perquè, una vegada comptades les despeses de personal i corrents, només hi ha pressupost per a acabar la darrera fase de canalització del Barranquet, que es va realitzant des del 2014 i que podran donar per finalitzada”.

La resta d’actuacions s’han pogut incloure gràcies a subvencions de la Diputació de Tarragona o de l’Agència Catalana de l’Aigua, en espera de veure si al mes de juny disposen de més romanent per a poder incorporar-hi petites actuacions. Algunes són la col·locació de plaques solars a la llar d’infants, el canvi de les lluminàries LED al camp de futbol, el mobiliari del nou Ajuntament, la substitució del servidor de dades per a augmentar en ciberseguretat i les millores als pous d’aigua potable del municipi.

L’alcalde també recordava que “malgrat l’increment que s’està patint en les despeses corrents s’està fent un esforç important, i es mantindran congelats els impostos que no s’apujaran”. El pressupost també preveu l’increment del 2,5 % de retribucions de personal i un 13 % en les subvencions a les entitats municipals.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels quatre regidors de l’equip de govern de Junts per Santa Bàrbara, els dos vots de Moviment Alternatiu Planer – Movem (MAP) i dos regidors no adscrits. Van votar-hi en contra la regidora del Partit Socialista de Catalunya i els dos regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Altres temes

El ple de pressupostos de Santa Bàrbara també portava l’aprovació de l’ampliació de sòl industrial, el Pla local de joventut o el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de la Galera, Godall i Santa Bàrbara en matèria de promoció econòmica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 33

Últimes notícies