HomeEntrevistesSanti Valldepérez · “Al Terres Travel Festival 2023 hem realçat el valor...

Santi Valldepérez · “Al Terres Travel Festival 2023 hem realçat el valor de la creativitat associada als vídeos de viatges”

Santi Valldepérez director del Terres Travel Festival

Arriba una nova edició del Terres Travel Festival, el certamen especialitzat en cinema de viatges i audiovisual turístic. Què trobarem en esta setena edició?

En l’edició d’enguany hem volgut posar èmfasi especialment en el valor de la creativitat associada al travel video -vídeos de viatges-. Espais com el Sustainable Tourism Day permetran posar en relleu este aspecte, amb presentacions per part dels responsables d’alguns dels projectes finalistes de la nostra competició oficial. Un altre element que crec que cal destacar és la projecció dels films guanyadors, el Terres World Tour, que enguany se celebrarà el dissabte 16 de setembre a la plaça de la Cinta.

De les 25 pel·lícules que es projectaran, quins són els plats forts del Terres Travel Festival 2023?

Les projeccions són totes gratuïtes i enguany estem especialment satisfets del nivell de la Competició Oficial. El documental xilè Soy la Tierra, historias desde el fin del mundo, que es projecta este divendres 8 de setembre a les 19.30 h a la Cripta de la Reparació, o el documental Wyoming – In America’s Lonesome Heart del reputat documentalista alemany Klaus Scherer, que es projectarà el 13 de setembre al Museu de Tortosa, en són bons exemples.

És l’únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a tot l’Estat i, per tant, és una oportunitat de compartir espai amb directors, productors i creadors internacionals. Quants vindran a presentar els seus treballs?

Al llarg de la quinzena de sessions de projecció programades s’espera la presència d’una desena de creadors.

D’entre les novetats d’esta setena edició destaca la primera jornada centrada en projectes audiovisuals de turisme sostenible: el Terres Sustainable Tourism Day que tindrà lloc el divendres 15 de setembre.

És una jornada gratuïta que permet atansar la creativitat de l’audiovisual de viatges aplicat al foment del turisme sostenible. Creiem que serà una jornada molt interessant per als professionals del turisme de casa nostra.

Una jornada a través de la qual hi ha una conferència programada.

La comunicadora francesa Daisy Graves ens presentarà el projecte UNESCO Green Citizens, amb el qual tenim una relació especial des de fa un parell d’anys.

També es presentaran quatre casos d’èxit de turisme sostenible a través de projeccions cinematogràfiques.

Els quatre estudis de cas abordats ens permetran viatjar a escenaris com Colòmbia, amb Finding Encanto, Eslovènia, amb Slovenia Green, o Sicília, amb la projecció Travel Deeper. Etna and Alcàntara Valley. Estem molt contents de la programació que hem aconseguit tancar per a esta jornada i creiem que allò que es posarà sobre la taula serà molt interessant.

El dijous, dia 14, hi haurà la presentació de la versió demo d’un videojoc que pretén conscienciar sobre qüestions mediambientals a través de la gamificació. En què consistix este joc i a qui va adreçat?

Terres Play, és un joc que està en fase beta, i s’està fent amb alumnes del grau superior de Videojoc i 3D de l’Institut Montsià d’Amposta, i de l’Escola PIA Nostra Senyora de Barcelona. En el joc, els jugadors trien entre dos personatges per enfrontar-se a cinc reptes ambientals que resolen problemàtiques centrades a les Terres de l’Ebre. Cada repte té quatre nivells únics, cadascun amb un objectiu mediambiental com ara la recollida de plàstics a les platges o la neteja dels embassaments. En cada pantalla superada, els jugadors guanyen recompenses com consells per ser bons viatgers i elements personalitzables. A mesura que avancen, els nivells esdevenen més complexos, introduint enemics com crancs blaus i caragols maçana, però també oferixen ajudes com licor d’arròs o pastissets, per tenir més energia, Autan, per no ser atacats per mosquits, o cabassos de pauma, per poder carregar més plàstics i capacitats especials per abordar els desafiaments. El joc busca conscienciar sobre les qüestions mediambientals i de sostenibilitat mitjançant la diversió i l’aprenentatge.

Donar a conèixer films turístics i premiar-los és un dels objectius del Terres Travel. Quantes pel·lícules es premiaran enguany?

Tenim dos competicions dins del certamen: la de comunicació turística i la de documentals. Dins de la competició de comunicació turística hi ha cinc meta-categories: Destinació Ciutat, Destinació Regió, Destinació País, Productes turístics i Independent Filmmakers. En total es lliuraran 38 guardons.

L’acte de cloenda, el dissabte, dia 16, servirà per a visionar els films guanyadors i també per gaudir de dos concerts.

És un acte que ens fa especial il·lusió. Creiem que tant l’actuació del cantant de rap i trap Shurikenn i la del grup Lady Lux, com la projecció dels films guanyadors de la competició de comunicació turística faran les delícies de les persones que acudiran a la plaça de la Cinta el dissabte 16 al vespre.

A qui va dirigit el guardó Terres Pioneers d’enguany?

El premi Terres Pioneers distingix una personalitat de l’audiovisual de viatges que creiem que mereix un reconeixement especial. Enguany ha recaigut en Theo Papadoulakis, un creador grec multipremiat internacionalment, responsable de moltes campanyes d’estaments públics i d’establiments privats d’arreu de la geografia grega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies