HomeSalutS'aprova vacunar contra la verola del mico les persones amb alt risc...

S’aprova vacunar contra la verola del mico les persones amb alt risc de gravetat o d’exposició

El Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram han acordat aquest dijous a la Comissió de Salut Pública vacunar contra la verola del mico les persones amb alt risc de gravetat o d’exposició a la malaltia. En el moment en compte, i “tenint en compte la limitada disponibilitat de dosis”, es prioritza la vacunació “postexposició” d’este col·lectiu.

No es recomana en estos moments la vacunació “preexposició“, tot i que “podria recomanar-se més endavant” en funció de l’evolució del brot i de la disponibilitat de vacunes. D’altra banda, la Comissió ha aprovat administrar una quarta dosi de la covid-19 a la població més vulnerable, principalment usuaris de residències i majors de 80 anys.

Segons informa el Ministeri de Sanitat, l’administració d’aquesta quarta dosi, l’anomenada segona dosi de record, es durà a terme “en el moment més apropiat segons la situació epidemiològica”.

242 positius

D’altra banda, l’Institut de Salut Carlos III ha confirmat este dijous 242 casos positius de verola del mico. Fins avui ha rebut mostres de 486 casos sospitosos, 244 dels quals han estat descartats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies