HomeSocietatSatisfacció i aforaments plens a l’Ebre en el primer cap de setmana...

Satisfacció i aforaments plens a l’Ebre en el primer cap de setmana amb l’oci nocturn obert

Més que esperada la reobertura de l’oci nocturn, tant per a empresaris com per a assistents de les Terres de l’Ebre, que des del passat cap de setmana van tornar a obrir, de nou, les seues portes, sense restriccions d’aforament, ni d’horari, i sense demanar el certificat covid.

Tant la gerent de les Noves Algues Club, a la Ràpita, Helena Queral, com fonts de la discoteca Karibú, a Roquetes, es mostren “molt satisfets” i detallen que el passat cap de setmana van “exhaurir-se totes les entrades, ja que vam completar els aforaments”. Així, unes 300 persones van emplenar el local rapitenc, i unes 800 van apropar-se a la discoteca del Baix Ebre, que va celebrar unes campanades simbòliques després d’estar tancats durant les festes de Nadal.

Es va viure “molt bon ambient i vam tornar a veure cares conegudes”, diu Queralt, i “la gent va comportar-se molt bé”, coincidixen en ambdós locals, tot i que remarquen la dificultat que tenen perquè la gent duga la mascareta. Segons la normativa, dins dels locals s’ha de portar la mascareta mentre no s’estiga consumint, i des de les gerències dels locals apel·len a la “responsabilitat individual”, ja que, per a ells, tot i insistir-hi i advertir-ne els clients, “costa molt” aconseguir que la gent la porte posada tot el temps.

El sector de l’oci nocturn ha estat un dels més castigats des que va arribar la pandèmia; i ara, tot i estar “molt contents per haver pogut reobrir i poder tornar a treballar”, esperen que esta siga la definitiva i que la Generalitat “no faça marxa enrere” com ha fet amb anterioritat.

Durant estos quasi dos anys en què han estat tancats -569 dies de tancament total i 135 de funcionament limitat, segons la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals– han acumulat grans pèrdues, que la patronal xifra en 6.457 M€, que s’han dixat d’ingressar. “S’ha castigat i criminalitzat molt l’oci nocturn, i, ara esperem que se’ns respecte i ens dixen treballar amb normalitat”, manifesta Queral.

Les Noves Algues Club ja han penjat el cartell d’‘Entrades Esgotades’ per a la Faràndula d’este dissabte 19 de febrer, una de les festes més característiques del local que se celebren durant la tarda, i que, en esta ocasió, va adreçada a la gent de més de 30 anys.

Tot i que els jóvens han estat un dels més damnificats amb el tancament de l’oci nocturn, la gerent de les Noves Algues Club assenyala que les franges d’edat “de més de 30 anys, i fins i tot dels 40 als 50, per edat hem estat també molt fastiguejats i sense possibilitats d’oci. Es tracta de gent que també té ganes de sortir, de xalar i d’evadir-se dels maldecaps del dia a dia que tenim els més grans, per la qual cosa vam posar les entrades a la venda i van exhaurir-se, pràcticament, de manera immediata”.

És una franja d’edat que també intenta atraure la discoteca Karibú, que a partir dels 30 anys no fa pagar entrada. De moment, fonts de la discoteca de Roquetes assenyalen que ara obriran dos cops al mes i no un, com havien fet fins ara, per a intentar compensar les pèrdues que han acumulat estos mesos de tancament.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies