HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catSeguim impulsant el comerç local i els serveis de Tortosa

Seguim impulsant el comerç local i els serveis de Tortosa

El compromís que des del Govern de Tortosa tenim amb el comerç local i els serveis de la nostra ciutat no només es manté com el primer dia, sinó que s’intensifica des de fa temps. Són diverses les accions que impulsem des de l’Ajuntament i que compten amb la col·laboració dels diferents sectors de l’economia. I no ens cansem de fer possible totes aquelles iniciatives que estiguin al nostre abast i que formin part de les competències que tenim com a Ajuntament.

Recentment hem tingut una mostra molt clara de l’aposta que l’Ajuntament de Tortosa està fent pel comerç local i els serveis: la segona campanya dels Bons Tortosa ha tornat a ser un revulsiu econòmic per a moltes botigues, bars, restaurants o establiments de tota mena. Durant l’octubre es van realitzar 24.222 compres utilitzant els bons. Això va representar un impacte econòmic de gairebé 1,5 milions d’euros, un resultat que va ampliar els bons resultats de la primera edició, amb la qual vam generar un moviment econòmic d’1,3 milions. A més a més, amb moltes persones de fora de Tortosa: gairebé la meitat. Això ens permet remarcar la capitalitat comercial que tenim com a ciutat.

La determinació que el Govern vam fer per impulsar els Bons Tortosa, dintre de les accions per a la reactivació del comerç local després de la pandèmia, han fet bona la nostra aposta per destinar 400.000 euros del pressupost municipal en forma de descomptes per tal d’incentivar les vendes en un mes com l’octubre que el mateix sector comercial reconeix que sol tenir menys activitat i que ara s’ha vist impulsat pels Bons. Aquell pressupost no va comptar amb cap suport per part dels grups de l’oposició a l’Ajuntament, que s’omplen la boca amb bones paraules de cara a la galeria però que quan és hora de sumar alguna cosa en positiu sempre prefereixen posar pals a les rodes i votar “no a tot”, encara que perjudiqui la gent de Tortosa.

Però, malgrat els intents per obstaculitzar, el Govern seguim determinats a treballar per al comerç: des de fa mesos estem treballant en un pla per estimular l’obertura de nous locals al centre de la ciutat i contrarestar una situació que és global i comuna a totes les ciutats del país. Per això, fa temps que treballem amb la Cambra de Comerç, els propietaris de locals, la Cambra de la Propietat i la resta d’agents implicats per facilitar que s’obrin més empreses com les que poc a poc han anat obrint en els darrers anys a Tortosa: un pla que ens ha permès generar una base de dades dels locals comercials per posar-los a disposició dels emprenedors, treballar per tenir una guia per impulsar l’emprenedoria, realitzar un pla de comunicació per omplir aquests locals…; en definitiva, posant les bases per enfortir la nostra activitat.

I amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament també organitzem diferents iniciatives que ajudin a dinamitzar l’activitat, a generar optimisme i que portin gent de fora de Tortosa. Com les que fem des de l’àrea de Turisme, que potencien el nostre llegat patrimonial. O com les fires que durant les dates de Nadal i Reis han inundat els nostres carrers de gent.

O com el mapping que vam projectar al damunt del Mercat. O com la pista de gel, organitzada per la Federació de Comerç Tortosa Més amb el suport de l’Ajuntament, i que un any més ha estat un èxit i ha atret visitants i clients coincidint amb la campanya de Nadal, una pista que alguns grups municipals volen deixar de fer i que volen substituir amb propostes alternatives que segur que no generarien el mateix atractiu per als visitants, cosa que faria que vingués menys gent a comprar a Tortosa.

Sisco Pepio
Sisco Pepio
tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Comerç de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 81

Últimes notícies