HomeOpinióSempre queda perfum en la mà que dona una rosa

Sempre queda perfum en la mà que dona una rosa

OPINIÓ // Durant l’any 2020 el Banc dels Aliments hem entregat més de 150.000 quilos d’aliments a les entitats socials de les Terres de l’Ebre que els han fet arribar a les famílies més necessitades del territori. Aquesta dada, tot i representar una gran quantitat d’aliments, resulta insuficient per compensar la necessitat alimentària agreujada per les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia de la Covid-19. En aquests moments durs i d’incertesa, el Banc dels Aliments no donem a l’abast, tenim moltes dificultats per poder pal·liar les necessitats alimentàries de tots els nostres conciutadans de les Terres de l’Ebre i ens cal apel·lar a la generositat de tots els ebrencs.

Les Terres de l’Ebre és la regió més allunyada dels centres de decisió i distribució d’aliments i a l’Ebre s’hi troben les comarques més pobres de tota Catalunya. Això comporta una conseqüència molt real: si volem solucionar els problemes del territori i la necessitat alimentària dels ebrencs, hem de trobar les nostres solucions i aportar la nostra generositat per complementar l’ajuda alimentària rebuda.

No obstant, tenim la sort de viure en zona agrícola i molt solidària, amb molts agents que poden oferir-se a compartir els aliments que la nostra natura produeix: arròs, oli, fruita… i on la generositat dels ebrencs serà crucial per a poder superar un moment tan complex com l’actual.

És per tot això que el Banc dels Aliments estem preparant accions de solidaritat massiva on caldrà comptar amb la participació i implicació de tothom. Us invito a reflexionar sobre la situació que estem vivint, ens necessitarem, entre tots haurem de pal·liar aquesta necessitat: Sempre queda perfum en la mà que dona una rosa, donem doncs aliments i esperança.

Josep Maria Manresa
Josep Maria Manresa
delegat del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre.
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 8

Últimes notícies