HomeSalutS'entreguen les Beques Fundaci贸 Ferran 2023 i s'acomiaden als residents que acaben...

S’entreguen les Beques Fundaci贸 Ferran 2023 i s’acomiaden als residents que acaben enguany

El lliurament de Beques Dr. Ferran 2023 ha estat presidit per la Sra. Meritxell Roig茅, alcaldessa de l鈥橝juntament de Tortosa, acompanyada per la Sra. 脥ngrid Roca, directora dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l鈥橢bre, i de la Sra. Rosa Ripoll茅s, presidenta de la Fundaci贸 Doctor Ferran.

En una sessi贸 preliminar, s鈥檋an presentat els resultats de set projectes becats en la convocat貌ria de Beques Dr. Ferran 2021 i 2022.

Despr茅s dels parlaments de les membres de la taula, com 茅s tradici贸 en aquest acte, un professional de renom ha fet una confer猫ncia magistral. En aquesta ocasi贸, ha anat a c脿rrec de Carlos Gallego, director del programa Salut/IA del Departament de Salut i responsable de Sistemes Imatge M猫dica, Anatomia Patol貌gica, Oncologia de Precisi贸 de Catalunya del Servei Catal脿 de la Salut. El t铆tol de la confer猫ncia ha estat 鈥業A Fiable, el repte per la IA a Salut鈥.

Seguidament, s鈥檋an lliurat els premis als projectes becats en la convocat貌ria 2023 de la Fundaci贸 Dr. Ferran.

D鈥檜na banda, la Beca Doctor Ferran a un grup emergent, finan莽ada per la Cl铆nica Terres de l鈥橢bre i per l鈥橦ospital de la Santa Creu, l鈥檋a guanyat el projecte Macr貌fags infiltrants de tumor com a marcadors immunes amb valor pron貌stic en pacients amb c脿ncer de mama. La investigadora principal d鈥檃quest projecte 茅s No猫lia Gallardo Borr脿s, del grup de recerca en Patologia Oncol貌gica i Bioinform脿tica de l鈥橦ospital de Tortosa Verge de la Cinta.

D鈥檃ltra banda, la Beca Doctor Ferran a un grup d鈥檌nici, patrocinat per la Cooperativa Agr铆cola del Camp Santa B脿rbara, se l鈥檋a emportat el projecte Evaluar la eficacia del uso del gel energ茅tico en las gestantes de bajo riesgo durante el trabajo de parto activo con analgesia epidural, la investigadora principal del qual 茅s Olga Casanova Callau, del Servei d鈥橭bstetr铆cia i Ginecologia-Sala de Parts de l鈥橦ospital de Tortosa Verge de la Cinta.

L鈥檃cc猫ssit, patrocinat per l鈥檈mpresa Qu铆mica Cl铆nica Aplicada QCA, ha estat per al projecte Simulaci贸 cl铆nica ultrarrealista en habilitats no t猫cniques per a infermeres d鈥檜nitats d鈥檃tenci贸 interm猫dia, la investigadora principal del qual 茅s Mireia Adell Lleix脿 de l鈥橦ospital de la Santa Creu.

A continuaci贸, la Fundaci贸 Doctor Ferran ha volgut agrair a les empreses patrocinadores dels premis, fent entrega d鈥檜na placa als seus representants.

L鈥檃ctuaci贸 musical del grup de les Terres de l鈥橢bre The Little Blackline ha donat pas a l鈥檃cte d鈥檈ntrega dels tretze ajuts extraordinaris 2023 de la Ger猫ncia Territorial de l鈥橧CS a Terres de l鈥橢bre, amb la participaci贸 d鈥橢ster Gavald脿, directora del Servei d鈥橝tenci贸 Prim脿ria Terres de l鈥橢bre; Maria Jos茅 Rallo, directora聽 de聽 centre de l鈥橦ospital de Tortosa Verge de la Cinta i Emma Forcadell, coordinadora de l鈥櫭rea de Gesti贸 del Coneixement de la Ger猫ncia Territorial de l鈥橧CS Terres de l鈥橢bre.

Aquests ajuts s’atorguen mitjan莽ant la convocat貌ria extraordin脿ria anual a activitats formatives i de recerca realitzades l’any anterior, amb la voluntat de donar suport a la formaci贸 dels professionals i en la millora dels coneixements. Enguany s鈥檋an becat dues publicacions d鈥檃rticles cient铆fics, tres alumnes per a matr铆cules d鈥檃lumnes de doctorat, dues matr铆cules de m脿sters oficials i sis matr铆cules de m脿sters propis o postgraus.

L鈥櫭簂tim acte de la jornada ha estat el comiat dels vint residents de l鈥櫭爉bit de l鈥橧CS a les Terres de l鈥橢bre que han acabat aquest any els estudis de la seva especialitat. Es tracta de vuit especialistes en medicina familiar i comunit脿ria, vuit especialistes hospitalaris, tres llevadores i una infermera geri脿trica.

Sota la presid猫ncia de la Sra. 脥ngrid Roca, els membres de la taula, Ester Gavald脿, directora del Servei d鈥橝tenci贸 Prim脿ria Terres de l鈥橢bre; Maria Jos茅 Rallo,聽 directora聽 de聽 centre de l 鈥橦TVC; Francesc Riba, director assistencial de l鈥橦ospital de la Santa Creu; Neus Rodr铆guez, cap d鈥檈studis de l鈥橦ospital de Tortosa Verge de la Cinta; Beatriz Satu茅, cap d鈥檈studis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunit脿ria Tortosa 鈥揟erres de聽 l鈥橢bre, i Ester聽 Mart铆nez, cap 聽d鈥檈studis de l鈥橦ospital Santa Creu, han transm猫s unes paraules de reconeixement per als tutors i han encoratjat els nous especialistes a continuar la seva tasca amb els valors de l鈥橧CS: comprom铆s, professionalisme i humanisme.

Aix铆 mateix, Victoria Luna de l鈥檈specialitat de medicina familiar i comunit脿ria, i Sergio Aguilar d鈥檃nest猫sia, han intervingut en nom dels residents que acaben la seva formaci贸, i han adre莽at paraules d鈥檃gra茂ment a tutors i professionals per la seva ajuda i comprom铆s en la seva formaci贸 durant els anys de resid猫ncia i tamb茅 als companys que, com ells, han comen莽at la nova etapa professional aquesta mateixa setmana.

Acompanyats per familiars, companys i amics que han omplert la sala, tres residents de llevadores, vuit de medicina familiar i comunit脿ria, una de pediatria, 聽un de radiodiagn貌stic, un d鈥檃n脿lisis cl铆niques, un de cirurgia ortop猫dica i traumatologia, dos de medicina interna, un de geriatria, un d鈥檃nestesiologia i una d鈥檌nfermeria geri脿trica, han rebut de mans de les caps d鈥檈studis i membres del Comit猫 de Direcci贸 de la Ger猫ncia Territorial una diploma i un obsequi commemoratiu.

Galeria d’imatges:

Fotos: Cedides

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

7 + 3 =

脷ltimes not铆cies