HomeTerres de l'EbreSimulen una fuita de metanol en una empresa química de Tortosa

Simulen una fuita de metanol en una empresa química de Tortosa

Protecció Civil de la Generalitat i l’empresa Ercros han organitzat aquest dijous al matí un simulacre de fuita en un dipòsit de metanol a les instal·lacions de la mateixa empresa a Tortosa. L’exercici ha permès provar el pla d’autoprotecció (PAU) de l’empresa; comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal de l’empresa davant de situacions d’emergència; al mateix temps que treballar la coordinació entre els diferents cossos actuants, sobretot entre l’equip d’intervenció d’Ercros i els bombers. Concretament, s’ha simulat el trencament parcial del braç de descàrrega d’un dipòsit de metanol, que ha provocat la posterior fuita de producte i la formació d’un núvol tòxic.

Un cop detectat l’incident, l’empresa ha posat en pràctica el que estableix el seu PAU en relació amb els avisos, la intervenció, la concentració i el recompte del personal al punt de reunió i el seu posterior confinament. Així, i seguint el seu protocol, Ercros ha sol·licitat ajuda externa trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil de la Generalitat. Les tasques de l’equip d’intervenció d’Ercros i els Bombers de la Generalitat han consistit en la delimitació de la zona afectada i l’apantallament hidràulic per mitigar el núvol tòxic; i el segellat i tancament de la vàlvula per tallar el pas del metanol.

Els bombers han participat amb tres dotacions, l’autoescala, un vehicle d’aigua del parc de Tortosa i un de comandament. També han desplaçat el punt de trànsit de trànsit, que ha actuat de centre de coordinació de l’emergència i s’ha situat fora de la zona d’intervenció. Per la seva banda, la fàbrica d’Ercros a Tortosa ha mobilitzat 42 treballadors. L’empresa, segons Protecció Civil, ha realitzat totes les tasques previstes d’avís i actuació previstes al seu PAU. També han participat en l’exercici els Mossos d’Esquadra i la policia local de Tortosa.

 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies