HomeSense categoriaLa Cup Tortosa proposarà al ple de desembre canviar el nom de...

La Cup Tortosa proposarà al ple de desembre canviar el nom de la plaça Espanya

La Cup Tortosa va presentar el dia 25 de novembre, dia contra la violència de gènere una moció perquè l’ajuntament de Tortosa destine més recursos humans i materials a combatre la violència masclista en totes les seues vessants, i una segona per canviar el nom de plaça Espanya per la palça de l’ajuntament. 

El grup municipal anticapitalista, creuen que la societat està cada vegada més conscienciada amb la violència que pateixen les dones en tots els àmbits de la vida: espai públic, oci, familiar, en la parella, en la feina… I com administració més propera a la ciutadania, els ajuntaments han de respondre a esta demanda amb polítiques concretes més enllà de les declaracions institucionals, i lamenten que tot i que a l’ajuntament existeix un Pla d’igualtat efectiva de dones i homes per les treballadores i treballadors de l’ajuntament i les empreses municipals i un Pla de dones de la ciutat. “Plans que tenen moltes potencialitats però que no s’estan desenvolupant perquè no hi ha recursos humans ni econòmics per executar-los.” I recalquen que “es necessita una persona especialista en la matèria, amb dedicació completa i exclusiva per fer polítiques d’igualtat i LGTBI. Els plans són un molt bon punt de partida, però que no deixa de ser paper mullat perquè malauradament no s’està executant.”

Pel proper ple ordinari la CUP Tortosa sol·licitarà que als pressupostos del 2020 es destine una partida per permetre el desenvolupament dels dos plans i la contractació a partir del juny d’una tècnica especialista en polítiques d’igualtat i LGTBI, amb dedicació completa i exclusiva.

La segona moció que defensarà el grup és el canvi de nom de la plaça d’Espanya per plaça de l’Ajuntament. Des de la CUP consideren que “no és una proposta contra les persones que hi viuen a l’estat, al contrari, també són víctimes d’un estat centralista que defensa els privilegis d’uns pocs mentre condemna a la pobresa a cada vegada més sectors de la població.”

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies