HomeTerres de l'EbreSis denunciats per capturar cranc blau sense autorització a Deltebre

Sis denunciats per capturar cranc blau sense autorització a Deltebre

La Guàrdia Civil ha denunciat sis homes per capturar cranc blau sense autorització a Deltebre i ha intervingut 450 quilos de crustaci que emmagatzemaven en grans cubells. L’actuació s’emmarca en un operatiu establert per a interceptar mariscadors furtius dedicats a la captura i comercialització d’aquest crustaci, arran les queixes dels professionals dedicats a la pesca d’aquests exemplars a la zona del delta de l’Ebre. Els agents van enxampar els individus, d’origen xinès, la matinada de dissabte passat a l’estació nàutica de l’Illa de Mar. Tots ells van reconèixer que no disposaven de llicència administrativa i se’ls va denunciar per incomplir la Llei de Pesca Marítima estatal.

L’Institut Armat recorda que el cranc blau, originari de les costes atlàntiques americanes, està considerat com una de les 100 espècies invasores més perjudicials del Mediterrani. Des del 2016 s’atorguen llicències per a la pesca professional, tot i que fins ara se n’han concedit poques.

La Guàrdia Civil adverteix que, tot i que aquest crustaci sigui una espècie invasora, la seva captura incontrolada fora de les vies legals impedeix saber el destí que es donarà al producte. Això, afegeix el cos, podria ocasionar un perill per la proliferació incontrolada de l’espècie i suposar un elevat risc per al medi ambient i la salut alimentària.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies