HomeTerres de l'EbreS'obrin les bases de la nova línia d'ajuts de 19 milions d'euros...

S’obrin les bases de la nova línia d’ajuts de 19 milions d’euros a empreses i autònoms del sector turístic afectades per la pandèmia

TERRES DE L’EBRE // El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui les bases reguladores de la nova línia d’ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement dotada amb 19 milions d’euros per garantir la continuïtat del sector turístic afectat per la pandèmia.

Els nous ajuts estan destinats a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la crisi de la Covid-19 i es podran tramitar pròximament. Amb esta convocatòria el Govern haurà destinat 32,5 milions en tres línies directes de subvenció per garantir la continuïtat del sector turístic.

Qui se’n pot beneficiar

Les bases reguladores de la nova línia indiquen que l’ajut és d’un únic pagament destinat a guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’establiments d’allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural), agències de viatge, explotadors d’habitatges d’ús turístic, i establiments i activitats d’interès turístic. Dins d’este últim grup, s’inclouen les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme; cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

Es dupliquen els imports

Pel que fa a l’import, cal destacar que en esta nova convocatòria es dupliquen les quanties de l’anterior. Així, els guies de turisme de Catalunya habilitats rebran la quantia de 2.000 euros. La resta de col·lectius beneficiaris rebran les quanties següents: autònoms i empreses amb una mitjana de fins a 5 treballadors, 5.000 euros; empreses amb una mitjana d’entre 6 i 49 treballadors, 10.000; i empreses amb una mitjana de més de 50 treballadors, 20.000. Pel que fa a les empreses explotadores de HUTs: empreses de fins a 10 treballadors, 5.000 euros; empreses a partir d’11 o més treballadors, 10.000.

Esta tercera línia també es realitza en un únic pagament i cobrirà entre 3.000 i 4.000 sol·licituds. La subvenció dobla la quantia de la convocatòria anterior i és compatible amb les dues línies d’ajuts anteriors que ja s’han atorgat des de la Direcció General de Turisme.

De la primera línia (dotada amb 3,5 milions ampliats després fins a un total de 5 milions) s’han atorgat 1.890 ajudes a empreses i professionals. De la segona línia (de 8,5 milions) s‘han acceptat 2.167 sol·licituds.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 86

Últimes notícies