HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catTempesta en un got d’aigua a Tortosa

Tempesta en un got d’aigua a Tortosa

La moció presentada al Ple de l’Ajuntament de Tortosa contra el regidor de Festes per la inclusió d’un anunci del COREMBE al programa felicitant les festes de la Cinta als ciutadans ha acabat com no podia ser d’una altra manera: desestimada.

En primer lloc perquè el programa havia estat editat per una empresa privada i l’Ajuntament no hi havia intervingut. Per tant, el regidor no en podia ser directament responsable. Només era una maniobra de desgast de l’oposició contra l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

El COREMBE i Tortosins pel Monument, com se sap, defensen el manteniment i la reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre, però en l’anunci no deia res d’això específicament. L’empresa editora, per la seva banda, té tot el dret a posar i cobrar per la inserció d’un anunci com aquell, que ni era insultant ni atacava a ningú.

Però més enllà de si s’està o no a favor o en contra del manteniment del monument al riu crec que hi ha un element de fons: justifica aquell anunci que arribi al Ple municipal una moció censurant a un regidor?

La major part dels ciutadans que haguessin utilitzat el programa de Festes per a buscar activitats en les quals participar probablement ni se’n haurien adonat de l’anunci, amb la qual cosa els detractors d’aquest el que han aconseguit és precisament l’efecte contrari del que volien, el d’engrandir-lo. Per tant, que molts tortosins i fins i tot gent de fora se’n hagin assabentat de que hi ha gent que defensa el monument que el poble de Tortosa majoritàriament va votar a favor del seu manteniment.

L’oposició municipal a Tortosa no té coses molt més importants que fer en la seva crítica al Govern municipal? És dita d’aquestes terres: “qui no te feina el gat pentina”.

En aquest cas, l’oposició s’ha dedicat a pentinar el gat. Ha estat una tempesta en un got d’aigua. Els partits de l’oposició s’han autodeteriorat. Crec que molts ciutadans pensaran que no son persones serioses a les quals confiar el govern municipal en el futur. I es veu clar que estan pressionats per un grupet d’activistes sense suport social i no saben deslligar-se d’ells.

Acabo amb una sentència que he escrit en anteriors articles: Com és evident, em puc equivocar, però estic convençut de que el Monument a la Batalla de l’Ebre potser no farà guanyar les eleccions municipals a ningú, però és molt probable a alguns els ho faci perdre.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 51

Últimes notícies