HomeOpinióTemps de Covid

Temps de Covid

Actualment, seguim vivint una situació sanitària complexa i existeix una preocupació creixent sobre la incertesa del futur que espera a tota la població del món, donada aquesta situació.

Durant tots aquests mesos, he viscut molt de prop tot el que ha comportat aquesta pandèmia des de diferents punts de vista: com a regidora de l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de la Sénia, com a mare de dos treballadors essencials, com a pacient COVID i com a acompanyant d’una malaltia terminal de la persona a la que estimo i estimaré sempre.

Però, ¿com ens ha afectat?

En primer lloc, s’han viscut situacions que es podrien qualificar com desagradables, angoixants, tristes, comportant pèrdues de persones properes, acomiadaments de persones estimades que no s’han pogut realitzar, por a contagiar als teus essers estimats… un seguit de situacions que psicològicament han afectat negativament, tan a gent gran com a gent jove.

En segon lloc, es poden destacar totes les mesures restrictives imposades, que en el cas dels pobles, sobretot aquells que estem al sud de Catalunya, pareix que siguem un món a part. No som grans ciutats, no es podia comparar la situació amb altres territoris, però han sigut igual de dures i a la vegada necessàries per minvar la crisi que s’està vivint.

I, en tercer i últim lloc la vacunació, que es podria exemplificar com “una llum al final d’un túnel”. Està clar que el virus segueix present, que la gent segueix donant positiu, però amb la vacunació la incidència cada cop es menor, però no s’ha de baixar la guàrdia. Veure com els treballadors/es essencials segueixen treballant i que hi hagi gent, que faci cas omís a una oportunitat de prevenció, es difícil d’estomacar sabent tot el que s’ha patit i com segueix estant la situació.

Així doncs, cal fer referència a la responsabilitat social. “Superar” la pandèmia de la COVID-19, es un tema que afecta a tota la població i cal que totes i tots col·laborem per a la millora de la situació.  Jo, estic a l’espera de la meva cita per a la vacuna després d’haver passat la COVID … i tu?

Alma Gimeno Blas
Alma Gimeno Blas
Regidora d’Atenció a les Persones, Ensenyament, Ocupació i Personal de l’Ajuntament de la Sénia
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 17

Últimes notícies