Territori FP

Per fi tenim un programa de televisió que obre les portes dels centres educatius de les Terres de l’Ebre on s’imparteixen Cicles Formatius. Un programa on es mostra tota la Formació Professional més significativa i sobretot les novetats d’aquest curs escolar 2022/23.

El programa va dirigit a un públic en general i a un sector de la població molt ampli. Un programa per orientar a les famílies i jovent de tercer i quart d’ESO. La necessitat imminent i real de professionals formats que requereixen les empreses i comerços del territori vull pensar que els més atents al programa seran els empresaris i empresàries d’aquí. Unes necessitats que passen per la formació de vint sectors industrials i comercials de les vint-i-quatre famílies professionals que consten al llistat del Departament d’Educació. Una formació que cobreix les demandes de la majoria dels llocs de treballs i que està en contínua evolució i que s’adapta a la diversitat i complexitat de la realitat de les nostres empreses.

A més a més de la formació especifica dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior dels vint centres on s’imparteixen es parlarà de la FCT, ( la Formació en Centres de Treball), la fp-DUAL, cursos d’especialització, certificats de professionalització, programa InnovaFP, mobilitat als centres educatius, assessorament i reconeixement de l’experiència laboral i molts aspectes interessants que fan diferents aquests estudis.

El millor del programa de Territori FP és la seva frescor aportada per l’alumnat i professorat del Cicle Formatiu de Realització de projectes audiovisuals i espectacles de l’Institut de l’Ebre. Presentat per Roger Font i amb la col·laboració del tècnic audiovisual Jordi Allepuz del CANAL TE. Idea inicial de Josep Maria Arasa que amb vocació de servei públic ha facilitat la posada en marxa de Territori FP. Aportant recursos humans i materials com també l’organització dels cinc programes en què constarà la sèrie del mes de desembre al mes d’abril.

A un horari “prime time” aquesta nit de dimecres comptarem amb els invitats com la Coordinadora Territorial de Formació Professional la senyora Mari Fandos. El professor d’audiovisuals Santi Valldeperez i jo mateix.

Us deixo escrits els horaris i dates perquè ho apunteu a l’agenda.

Dimecres a les 22:00 h // (R.) 1:30 h – 5:00 h – 12:00 h – Dissabte, 23:30 h – Diumenge 8:00 h – 15:00 h

  • Programa 1: dimecres, 7 de desembre (aquesta nit)
  • Programa 2: dimecres, 21 de desembre de 2022
  • Programa 3: dimecres, 2 de febrer de 2023
  • Programa 4: dimecres,15 de març de 2023
  • Programa 5: dimecres, 26 d’abril de 2023

Crec que Territori FP com a idea pionera i innovadora d’una combinació entre institut i empresa, alumnat, professorat i treballadors sortirà de la Vall de l’Ebre i conquerirà altres territoris. La Formació Professional ha d’estar liderada per les empreses com passa al model Alemany o Basc. CANAL TE, sense saber-ho està realitzant un molt bon exemple de bones pràctiques on tots els actors de la Formació Professional sortirem guanyant.

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies