HomeInfraestructuresTerritori millorarà el drenatge de la TP-3311 a la Galera i estudiarà...

Territori millorarà el drenatge de la TP-3311 a la Galera i estudiarà tota la carretera

La directora de Territori a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino Mauri, ha presentat l’actuació inicial a la TP-3311 que afecta els municipis de Santa Bàrbara, la Galera i la Sénia.

Després dels últims temporals a les Terres de l’Ebre, des del Gloria fins al del passat setembre, Territori realitzarà millores per a evitar futurs talls a la carretera per les fortes pluges. L’estudi de la zona que afecta la carretera al seu pas per la Galera ja està preparat. S’hi ficaran uns calaixos que faran que l’aigua córrega per sota la carretera i evitaran que s’inunde. Els treballs, pressupostats en 133 mil euros, s’iniciaran a la segona setmana d’agost i tindran una durada d’entre 4 i 5 setmanes, perquè a la tardor ja no hi haja incidents.

L’alcalde de la Galera, Ramon Agustí Muñoz Verge, ha celebrat l’actuació, ja que “es repetix molt sovint, i provoca que ens quedem incomunicats. Perjudica el transport dels escolars de la Galera i Godall, que van a l’institut de Santa Bàrbara, i els mestres, que van a l’escola de la Galera i que no viuen al poble, tampoc poden arribar-hi i fer classes; per no parlar que no tenim ni metge ni infermera, que també són de fora, a més, si calgués evacuar algú per problemes de salut…”.

A part, el Departament de Territori també ha iniciat un projecte per a fer el drenatge de tot el tram de la carretera, tenint en compte les 26 conques d’aigua que afecten esta via i altres punts inundables. Es tracta d’un projecte de més envergadura que actuarà a llarg termini, encara pendent de l’estudi de l’afectació sobre la carretera, de determinar l’actuació de cada punt i del projecte constructiu segons la identificació de la baixada d’aigua, que va més enllà dels barrancs.

El projecte també s’ha presentat als alcaldes de la Sénia, José Ramon Bellaubí, i de Santa Bàrbara, Antonio Ollés.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies