HomeTurismeTivissa entre els municipis que reben prop d’1,9 M€ per potenciar el...

Tivissa entre els municipis que reben prop d’1,9 M€ per potenciar el turisme actiu i de natura

La mancomunitat formada pels municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdit (MIDIT) vol posicionar-se com la destinació líder del turisme de mar i muntanya. Ho farà a través de la creació d’un parc marítim subaquàtic, l’habilitació d’una via verda o la creació d’una estació ‘Trail Running’, entre d’altres projectes. Els representants de la MIDIT, acompanyats de la directora general de turisme de Catalunya, Marta Domènech, han presentat aquest dimecres el Pla de Sostenibilitat Turística ‘Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada’. Es tracta d’un document en què s’inclouen les setze accions que es portaran a terme en els pròxims tres anys gracies a l’arribada d’1,9 MEUR provinents dels Next Generation.

La iniciativa engloba un total de setze accions dividides en quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat de producte. La previsió és que el conjunt de les d’accions transformi el territori en els pròxims tres anys i el converteixi en “un parc d’oci a l’aire lliure únic a Catalunya” amb una oferta d’activitats tant de mar com de muntanya i amb la voluntat de desestacionalitzar el turisme, segons ha detallat el director de Tourislab, David Esteller.

El projecte se sustenta en la creació de quatre projectes tractors com són el Nàutic Park, el Bike Land – Territori Ciclista Familiar i Esportiu, una xarxa de senderisme temàtic de la mar a la muntanya i un espai especialitzat en l’escalada i les vies ferrades. A més, tots ells seguiran els objectius d’innovació, sostenibilitat, cohesió territorial i especialització del turisme familiar, entre altres.

Quatre eixos d’acció

En el primer eix, centrat en la transició verda i sostenible, s’engloba la regulació dels accessos a la zona de les cales i de la Cova del Llop Marí de l’Hospitalet de l’Infant, la creació d’un parc marítim subaquàtic, la renovació i modernització del Centre d’Interpretació de l’Espai Natural Protegit de la Serra de Llaberia a Pratdip i la millora de la senyalització i dels equipament del Camí de Mestral.

Les accions previstes en el segon eix de millora de l’eficiència energètica són l’adequació de la via verda des de l’Hospitalet de l’Infant fins a la Platja del Torn, així com de la ruta del Camí de Mestral per poder realitzar-la amb BTT, la transformació de l’antiga estació de trens de l’Hospitalet de l’Infant en un centre ‘ebike’ i la creació d’una ‘Station Trail Running’ on també s’hi pugui fer senderisme i escalada.

El tercer eix, centrat en la transició digital, compta amb la creació d’un pla de senyalització turística intel·ligent, el desenvolupament d’un pla de transició cap a la destinació intel·ligent, la creació d’una plataforma ‘e-commerce’ i d’un pla de màrqueting turístic.

Finalment, el quart i últim eix el formen la creació d’un centre de BTT a Pratdit amb un circuit ‘pumptrack’, la creació de senders experiencials a la natura, la construcció d’un rocòdrom exterior a l”Stations Trail’ de Tivissa, així com dotar d’un sistema integral de gestió, intel·ligent, innovador i eficaç del Pla de Sostenibilitat Turística ‘Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada’.

Mig centenar de persones, la gran majoria vinculades al sector turístic del territori, així com representants de la mancomunat MIDIT, han assistit aquest dimecres a la presentació del nou projecte turístic als municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 49

Últimes notícies