HomeCulturaTorna el cicle Ebre, Art & Patrimoni, de l’11 de juliol al...

Torna el cicle Ebre, Art & Patrimoni, de l’11 de juliol al 30 de setembre

Les Terres de l’Ebre es preparen per acollir, una vegada més, el cicle Ebre, Art & Patrimoni, cita que tindrà lloc entre l’11 de juliol i el 30 de setembre, en 12 municipis ebrencs. Així doncs, a Alcanar, Amposta, Batea, Flix, Godall, la Galera, la Ràpita, Mas de Barberans, Móra la Nova, Sant Jaume d’Enveja, Tortosa i Ulldecona, es podrà gaudir, enguany, d’aquest cicle biennal impulsat pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, juntament amb equipaments patrimonials i administracions locals de les Terres de l’Ebre.

Sota el títol “Una mirada a la ceràmica”, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha volgut centrar la mirada de l’edició en la ceràmica, un material que és a la vegada ofici i que, des de temps antics, sempre ha estat present en la quotidianitat de les Terres de l’Ebre fins al punt d’esdevenir també patrimoni emocional. I, en aquest diàleg entre la (pre)tradició i la contemporaneïtat, s’ha convidat els ceramistes Marco Pla i Teresa-Marta Batalla per nodrir-se des de les seves perspectives i experiència.

Foto: Cedida

El cicle Ebre, Art & Patrimoni 2024 promet ser d’allò més dinàmic gràcies a les demostracions en directe. En aquest sentit, amb Marco Pla podrem aprendre sobre el rol que va suposar la ceràmica per als nostres avantpassats al neolític, així com el paper fonamental que el foc hi jugà, i ens ensenyarà en directe com es feia el foc. Per la seva banda, Teresa -Marta Batalla ens endinsarà en el món de la ceràmica des de diversos punts de vista, com ara la seva funció en la creació artística, la docència o la restauració, ja que es tracta d’un material protagonista en alguns dels millors restaurants arreu del món. A més, fabricarà en directe un plat expandit.

Val a dir que el cicle forma part del programa del Servei d’Atenció als Museus (SAM) de les Terres de l’Ebre per al desenvolupament cultural del territori. En aquesta línia, els equipaments patrimonials i administracions locals que hi participen en la nova edició són el Museu de Tortosa, CDR Museu de la Pauma, COMEBE, CIAR Abrics de l’Ermita, Parc Arqueològic de la Cultura dels Ibers, Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, Museu de la Mar de l’Ebre, Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre, Centre d’Interpretació de la Serra de Godall, Ajuntament de Flix, Terracota Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, i el Museu de les Terres de l’Ebre, que encapçala la xarxa.

Tota la informació sobre el programa d’activitats, que seran d’accés gratuït, estarà aviat disponible al web del Museu de les Terres de l’Ebre: museuterresebre.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies