HomeMedi AmbientTortosa aconsegueix el distintiu de les Viles Florides, que distingeix la potenciació...

Tortosa aconsegueix el distintiu de les Viles Florides, que distingeix la potenciació dels espais verds a les ciutats

Tortosa forma part des d’esta setmana de la xarxa de les Viles Florides. El municipi s’integra al seguit de poblacions catalanes que destaquen per la potenciació dels espais verds i la creació de noves zones enjardinades. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya que posa en valor la riquesa natural i paisatgística del país.

Foto: Cedida

La incorporació de Tortosa a les Viles Florides coincideix amb el seguit d’actuacions de millora que l’Ajuntament ha desenvolupat durant els últims anys al conjunt de la ciutat. Accions que han permès incrementar de manera notable la vegetació a les zones enjardinades existents, i que també han comportat la generació de nous espais verds. En són exemples la urbanització del carrer Cervantes, que ha mutiplicat per quatre la superfície amb vegetació; la que es va fer a la plaça de l’Ajuntament i als carrers de l’entorn, on es van plantar arbres on no n’hi havia, o com les que estan en marxa actualment al parc Teodor González, que comportaran la plantació de 21 palmeres, 15 exemplars de jacaranda així com tot un seguit d’espècies arbustives i de plantes vivaces. A la vegada, recentment també s’ha generat un nou espai verd a l’entorn de l’antic escorxador, actual Museu de Tortosa, es va arranjar tot l’àmbit del passeig de Jaume I, s’ha ampliat l’arbrat al parc de Lluís Companys i a la plaça Francesc Macià, també el del parc de la fira de Remolins, i s’ha implantat un nou passeig arbrat i amb vegetació a la rambla Pompeu Fabra, entre altres actuacions desenvolupades. En total, durant l’actual mandat municipal, això ha comportat que s’hagen plantat més de 500 nous arbres al conjunt de Tortosa.

Foto: Cedida

Este dijous, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha mostrat la satisfacció per la inclusió de Tortosa a les Viles Florides: “estem contents que, amb esta incorporació i amb l’avaluació que ens ha fet l’entitat promotora, se’ns haja reconegut esta tasca que estem fent per anar generant nous espais verds, amb més flors, amb més arbrat, com estem fent els últims anys. L’objectiu de tot plegat és fer que Tortosa siga una ciutat més bonica, més amable i més agradable per a les persones“, ha remarcat l’alcaldessa.

En la fitxa que Viles Florides ha dedicat a Tortosa al seu lloc web, destaca que “la ciutat disposa de zones verdes a tots els seus barris, però gaudeix de diversos espais d’importància rellevant: tant a nivell històric, com artístic i de diversitat de plantes i arbres, destaquen els Jardins del Príncep, amb una galeria d’estàtues i la proximitat de les muralles, i el parc municipal Teodor Gonzàlez, d’estètica romàntica de principis de segle XX, que inclou, entre altres elements, la Llotja d’estil gòtic. També destaca per la seva extensió i aprofitament com a ús social, el Parc de la Fira, al costat del bosc de ribera del riu Ebre, que travessa la ciutat i centralitza el seu paisatge. Entre les varietats d’arbres que més abunden a la ciutat es troben els plataners, gravilees, les mèlies i el braquiquíton. El reg es gestiona de forma telemàtica i la major part de les restes de poda tenen un retorn en forma de compostatge“, destaca Viles Florides.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 17

Últimes notícies