HomeEnergiaTretze ajuntaments ebrencs de tres comarques, formaran part de la primera Comunitat...

Tretze ajuntaments ebrencs de tres comarques, formaran part de la primera Comunitat Energètica de les Terres de l’Ebre

Una vegada finalitzat el termini de presentació, els ajuntaments de Tortosa, Amposta, La Ràpita, l’Aldea, Freginals, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, el Perelló, Aldover, Camarles, Muntells, Rasquera i la Sénia formaran part d’un projecte pioner en tecnologia d’autoconsum i comunitat energètica. El projecte “Cambra Ebre Energia” dissenyat i executat per l’enginyeria Edinor, es realitzarà en el marc del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliència“, implementat per la Unió Europea mitjançant el Next Generation.

Un projecte que es tradueix en una important inversió aprofitant les cobertes dels edificis municipals que cediran els ajuntaments, generant energia renovable als edificis residencials, comercials i serveis públics del municipi.

Per a Francesc Faiges, president de la Cambra de Tortosa“es tracta d’un projecte d’energia renovable per contribuir a la sostenibilitat, empoderant als veïns i establiments comercials com a usuaris i autoconsumidors i anar incorporant progressivament iniciatives relacionades en la transició i generació d’energia per contribuir amb l’objectiu d’arribar a la neutralitat climàtica en la Unió Europea al 2050”.

Faiges, vol agrair a tots els alcaldes la confiança demostrada: “en un termini molt curt de temps, hem aconseguit informar i ficar d’acord a tretze dels vint-i-vuit Ajuntaments de l’àrea cameral, per formar part d’un projecte innovador”.

L’objectiu de la Unió Europea es arribar al 45 % del consum elèctric, en aquest tipus de tecnologia, mòduls fotovoltaics en cobertes en edificis i naus. Una transició necessària per afavorir la sostenibilitat i el medi ambient de les nostres ciutats  , sempre potenciant i comptant en la participació ciutadana.

La propera setmana tindrà lloc la primera assemblea de la comunitat en tots els ajuntaments socis de la comunitat, per  presentar el projecte el pròxim 13 de Febrer a la convocatòria del IDAE – Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (organismo adscrito al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 10

Últimes notícies