HomeOpinióEditorialTortosa dona un nou pas en la restauració del patrimoni

Tortosa dona un nou pas en la restauració del patrimoni

Qualsevol pas endavant en la preservació i restauració del patrimoni històric de Tortosa sempre és una bona notícia. El programa Temps de Gòtic, finançat íntegrament per la Fundació “la Caixa” i executat pel Departament de Cultura de la Generalitat ha permès recuperar i obrir a la ciutadania la muralla medieval de Santa Clara, en el tram comprès entre l’actual plaça del Rastre i el portal de Tarragona, al turó del Sitjar.

Ara, després d’intervindre en uns treballs de restauració dels Reials Col·legis, el programa actuarà a la Seu. La catedral de Tortosa, amb la seua impressionant arquitectura gòtica i barroca, forma part d’un patrimoni artístic i cultural de gran valor que requerix sempre una atenció especial. Cada pedra de la catedral explica una història, cada detall arquitectònic ens connecta amb el passat i enfortix el nostre sentit de comunitat. La intervenció que comença ara a la catedral, valorada en mig milió d’euros, a més de restaurar elements decoratius i escultòrics de l’absis incorporarà el primer nivell del sostre al recorregut de la visita pública de l’edifici.

S’oferirà als visitants i turistes una perspectiva única i privilegiada dels detalls escultòrics que fins ara només se podien apreciar des de la distància, una perspectiva única com la que ara es pot ja gaudir recorrent la muralla medieval de Santa Clara. Gràcies a la iniciativa de la Fundació “la Caixa” i la Generalitat, Tortosa pot posar en valor el patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat, reforçant el sentiment d’orgull local i la consciència sobre la importància de preservar el patrimoni històric.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 52

Últimes notícies